1 MART “MUHASEBECİLER GÜNÜ“
Balıkesir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası(SMMM) Balıkesir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve saymanı Onur Batır ile Odanın Bandırma Temsilcisi Yusuf Can, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”nin konuğu oldular.
Bölge Haberleri
Yayın: 01 Mart 2023 - Çarşamba 20:30
Güncelleme: 01 Mart 2023 23:03
1 MART “MUHASEBECİLER GÜNÜ“

Balıkesir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası(SMMM) Balıkesir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve saymanı Onur Batır ile Odanın Bandırma Temsilcisi Yusuf Can, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”nin konuğu oldular.

1 Mart “Muhasebeciler Günü” ve 1-7 Mart “Muhasebeciler Haftası” kapsamında düşüncelerini açıklayan Batır ve Can, yaşadığımız deprem felaketinden duydukları üzüntüyü belirterek, buna bağlı olarak, “Muhasebeciler Günü” ve haftası kutlamalarını, Atatürk anıtına çelenk koyma dahil bu yıl için iptal ettiklerini vurgulayarak, “Bu deprem felaketinde ne yazık ki bizim de çok sayıda meslektaşımız vefat etti. Depremde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza ve meslektaşlarımıza rahmet, geride kalanlara baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyor ve yaralarının bir an önce sarılarak vatandaşlarımızın eski hayatlarına dönmeleri temennisinde bulunuyoruz” dediler.

Muhasebeciler ve mali müşavirlerin, devletle mükellef arasında bir köprü olup, verginin toplanarak devlete aktarılmasında önemli bir sorumluluk ve görev üstlendiklerine işaret eden Batır ve Can, e-dönüşümün de mesleklerinde önemine dikkat çektiler. Batır ve Can, 2019’da başlattıkları dijital dönüşümü sürdürdüklerini belirterek, “Artık hemen hemen her meslekte dijital dönüşüm, çağımızın kaçınılmazı durumuna gelmiştir” diye konuştular.

Ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan ve verginin devlete ulaşmasında önemli pay sahibi olduğuna işaret eden Batır ve Can, “3558 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Mesleğimiz, 13 Haziran 1989’da kanunlaşarak yürürlüğe girmiştir” dediler.

Batır, Odalarının Balıkesir sınırları içinde 1080 üyeye sahip olduğunu, Bandırma Temsilciliği bünyesinde ise 186 üyelerinin bulunduğunu, Bandırma’daki 186 üyenin 82’sinin, Bandırma’daki çeşitli şirketlere bağlı, diğerlerinin ise serbest çalıştığını belirtti.

ÖNDER BALIKÇI

Anahtar Kelimeler: “MUHASEBECİLER
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
1

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

2

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

3

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

4

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

5

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

6

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

7

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi