2. Tahtacı Samahları etkinliği başarıyla gerçekleşti
Edremit Belediyesi 2 .Tahtacı Samahları etkinliği Deniz Düğün Salonu´nda CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Edremit İlçe Başkanı Fatih Yılmaz ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan´ın katılımıyla g
Bölge Haberleri
Yayın: 24 Eylül 2019 - Salı 22:32
Güncelleme: 24 Eylül 2019 22:32
2. Tahtacı Samahları etkinliği başarıyla gerçekleşti

Edremit Belediyesi 2 .Tahtacı Samahları etkinliği Deniz Düğün Salonu´nda CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Edremit İlçe Başkanı Fatih Yılmaz ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan´ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Edremit Belediyesi 20-22 Eylül Gençlik Kampı ve Tahtacı Samahları etkinliği kapsamında, Tahtacı kültürünün tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinliğe farklı bölgelerden çok sayıda semah ekibi katıldı.
Samah etkinliği, 2010 yılında tüm Tahtacılar´ın Anıtkabir´de dalgalandırdığı bayrağın kadınlar tarafından sahneye taşınması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlarken, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan bir konuşma yaptı.
Tahtacı Kültür Dernekleri Federasyonu´nun düzenlediği etkinliğe Edremit Belediyesi olarak katkı sunmaktan gurur duyduğunu belirten Başkan Arslan, şöyle konuştu: ?Değerli canlar, 2013 yılıydı, o zaman Zeytinli Belediye başkanıydım ve Tahtacı Samahlarının birincisine ev sahipliği yapmıştık. Bunun üzerinden 6 yıl geçti. Bir Türkmen evladını kendinizden bu kadar uzakta tutmayın. Ben sizi daha çok görmek istiyorum çünkü sizi gördükçe Pir Sultan´ı hatırlıyorum. Sizi gördükçe Hacı Bektaş-ı Veli´yi anıyorum. Ben de hünkar gibi bir olalım, iri olalım, diri olalım diyorum. Ben sizi gördükçe Atatürk´ün aydınlık cumhuriyetini, Mustafa Kemal Atatürk´ü görüyorum.? dedi.
Etkinlik farklı bölgelerden katılan semah gruplarının gerçekleştirdiği gösterilerle devam etti.
Haber Merkezi

  • Pazartesi 19.5 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
1

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

2

Burası, Bandırma’nın Paşakent Mahallesi. Nüfusu 11 bini aştı ve her geçen gün artıyor.

3

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

4

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

5

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı

6

Altyapı Çalışmalarında Arkeolojik Kalıntılar Çıkıyor

7

Mahkeme kararı: “Bu hayvanlar Türkiye’ye sokulamaz”