Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

27 Yıllık oda başkanı emekliye ayrıldı

27 Yıllık oda başkanı emekliye ayrıldı

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, yöneticilik yaşamından emekliye ayrılıyor.

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, yöneticilik yaşamından emekliye ayrılıyor.
1983 yılından beri, 40 yıldır Odanın içinde görev yaptığını belirten Danç, “29 yaşındayken Odamızın meclis başkanlığı görevini üstlendim. Daha sonra Odanın başkan vekilliği görevine getirildim. 1995 yılından bu yana da, 27 yıldır başkanlık görevini yürütüyorum. Artık emekli olarak kendime ve aileme zaman ayırmak, çiftçilik işimi sürdürmek istiyorum” dedi.
Bu çeşit koltukları zamanında, seçim kaybetmeden boşaltıp, gençleri önünü açmak gerektiğine işaret eden Danç, şunları söyledi:
“Oda başkanlığının yanı sıra 22 yıldan beri Balıkesir-Bursa Pancar Kooperatifi yönetim kurulunda görev yapıyorum. Ayrıca 4,5 yıl, BET Tohumculuk’un yönetim kurulunda, 4 yıl da Ankara’daki Tohum Sanayicileri Alt Birliği’nin(TÜSİAB) yönetiminde görev yürüttüm. Artık yeter! Bu görevlerin stresi büyük oluyor. Yaşım 68. Bundan sonra sadece çiftçilik işimle uğraşıp, kendime ve aileme zaman ayıracağım.”
Kendi isteğiyle delege olmayan Danç, şubat ayının ikinci haftasında yapılması planlanan Manyas Ziraat Odası olağan genel kurulunda başkanlığa ve yönetim kuruluna seçilecek olanlara başarılar dilerken şöyle konuştu:
“Delege ve yeniden başkan adayı olmama kararımı en yakın çalışma arkadaşlarıma bile haber vermeden aldım. Benimle birlikte yönetimde bulunan arkadaşlarımdan dördü de aday olmayacaklarını açıkladılar. 21 kişilik Oda Meclisimizden 8 arkadaşım da yeni dönemde aday olmayacaklar. Odamızın meclis seçimi yıllardır çarşaf listeyle yapılır. Bu listeden bir değerli arkadaşım başkanlık görevini üstlenir ve bizden aldığı bayrağı daha da yükseklere taşır. Buna yürekten inanıyorum.
ÇELTİK ÜRÜNÜNDE ARTIŞ
Sona ermekte olan 2022 yılı için Manyas’ın tarım ve hayvancılığını da değerlendiren Danç, şunları aktardı:
“Manyas’ta, son dönemde çeltik ekimi çok arttı. Çeltik üreticisi için 2022 yılı iyi geçti. Önceki yıl 4,5 lira olan çeltik, bu yıl 16 liraya kadar yükseldi. Yani üretici, kendisinin bile beklemediği paralar kazandı. Ancak mısır ekenler umduklarını bulamadılar. Domatesin bu yıl iyi para etmesi üzerine ilçemizde domates ekimine yüklenme başladı. Ancak domatesin ederinin gelecek yıl ne olacağı bilinmiyor. Yani çiftçi, adeta bir kumar oynuyor. Oysa ülkemizin bir tarım politikası olmalı ve çiftçinin ekimde hata yapma ihtimali ortadan kalkmalı.
İlçemizde hayvancılık ise geriledi ve 1/3’e kadar düştü. Süt üretimi de çok azaldı ve günlük 50 bin tona indi.”
Odanın eski yıllarda olan 7300 üyesinin bugün 5135 olduğunu, ancak bunun da ancak 2.000’inin aktif bulunduğunu belirten Danç, bugüne dek yaptıkları çeşitli çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.
BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM
Manyas’ta, kendisinin belediye başkan adayı olacağı dedikodularının bulunduğunu, ancak siyaseti kesinlikle düşünmediğini belirten Danç, şunları söyledi:
“Önceki yıllarda siyasete girmem için teklifler aldım. Ancak bunları kabul etmedim. Girsem o zaman girerdim. Ancak siyaset bana göre değil. Belediye başkanlığına adaylığı veya siyasete girmeyi hiç düşünmüyorum.”
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Yıllık başkanı emekliye ayrıldı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli