47 yıldır mahalle hayrı geleneklerini sürdürüyorlar
Manyas’ın kırsal Eskiçatal ve Haydar Mahalleleri birlikte düzenledikleri köy hayırlarını 47 yıldır sürdürüyorlar.
Bölge Haberleri
Yayın: 22 Haziran 2022 - Çarşamba 14:48
Güncelleme: 22 Haziran 2022 14:48
47 yıldır mahalle hayrı geleneklerini sürdürüyorlar

Manyas’ın kırsal Eskiçatal ve Haydar Mahalleleri birlikte düzenledikleri köy hayırlarını 47 yıldır sürdürüyorlar.
Eskiçatal ve Haydar mahalleleri iki mahalle olarak imece usulüyle her yıl geleneksel köy hayırlarını gerçekleştiriyorlar. Manyas’ın kırsal Çamlı Mahallesi Eskiçatal Haydar Mahallesi halkı olanakları ölçüsünde parasal ve et ihtiyaçları için hayvan yardımında bulunurken, hayrın yapılacağı gün ise köyün yediden, yetmişe tüm bireyleri konuklarını ağırlamak için yarışıyorlar.
Gönen Müftülüğü vaizi Harun Bulaca’nın Eskiçatal camisinde Manyas’lı din görevlilerinin okudukları Kur’anı Kerim ve yapılan dualar sonrası öğle namazının ardından mahalle halkının ikram ettikleri yemekler yeniyor. 
Köy hayrını düzenleme komitesi başkanı Bilgi Eser yaptığı açıklama da “2 yıldır pandemi nedeniyle ara verdiğimiz köy hayrımızın bu yıl 47. sini gerçekleştiriyoruz.  Aslında her yıl Nisan ayında yapıyoruz, pandemiden dolayı bu yıl ikilemde kaldık ve bu zamana sarktı, ben katkı da bulunan ve hayrımıza katılan herkesten Allah razı olsun. Bu etkinliğimizi gelecek yıllarda da sürdüreceğiz, bizden sonra gelen kardeşlerimizinde bunu devam ettireceklerine inanıyorum.“ dedi. 
Haber Merkezi

  • Pazar 15.4 ° / 6.8 ° false
  • Pazartesi 16.3 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 14 ° / 6.1 ° false
1

ERZEYDER Başkanı Taner'den Yeni Erdek Gazetesi’ne Ziyaret

2

Hale Tuna'dan Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ı anma mesajı

3

Balıkesir'de deprem!

4

Kapıdağ Yarımadası’nın Turizm Potansiyeli Masaya Yatırıldı

5

Erdek açıklarında midye üretimine yakın takip

6

ERDEK LİMANI’NDA BAĞLI TEKNE BATTI

7

Marmarabirlik üreticisine 860 milyon TL ödeyecek