50 yıldır sürüyor
Balık mezatı ilgi görüyor
Erdek Haber
Yayın: 22 Haziran 2018 - Cuma 11:48
Güncelleme: 22 Haziran 2018 11:48
50 yıldır sürüyor

Erdek´te, 50 yılı aşkın süreden beri uygulanan balıkların mezat usulü satılması geleneği ilgi görüyor.

Sabahın erken saatlerinde küçük kayıklarla tutulan veya oltalarla avlanan balıklar, her gün saat 08.30´da, balıkhanede başlayan mezatta satışa sunuluyor.

Açık artırma veya eksiltme yöntemiyle, miktarına göre, aracısız olarak gerçekleşen satışlarda vatandaşlar hem taze, hem de ucuz balık alma olanağına kavuşuyor.

Satışların tellallığını yapan Murat Ubay, halka açık bu mezatın, ülkemizde sadece birkaç kentte kaldığına dikkati çekerken, "Bu mezat sayesinde hem Erdek´te oturan, hem de yaz aylarında tatile gelen vatandaşlarımız, taze ve piyasaya göre daha ucuz balık yeme olanağına kavuşuyor" dedi.

Erdek Belediyesi, mezatta alıcıdan yüzde 5,5, satıcıdan ise yüzde 7,5 komisyon alıyor.

Balıkhanede son olarak gerçekleşen mezatta kaplar içindeki istavritler 12-17 lira arasında, sarıkanat 20 lira, mezgit 15 lira ve jumbo(karides) ise kilosu 80 liradan satıldı.

                                                                       Önder BALIKÇI

Anahtar Kelimeler: yıldır sürüyor
  • Pazartesi 19.5 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
1

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

2

Burası, Bandırma’nın Paşakent Mahallesi. Nüfusu 11 bini aştı ve her geçen gün artıyor.

3

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

4

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

5

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı

6

Altyapı Çalışmalarında Arkeolojik Kalıntılar Çıkıyor

7

Mahkeme kararı: “Bu hayvanlar Türkiye’ye sokulamaz”