60 yıl öncesi canlandı
GENÇ OYUNCULAR, Erdek ve ülkemizin ilk tiyatro ve kültür şenliğini anlattı
Erdek Haber
Yayın: 24 Temmuz 2018 - Salı 19:49
Güncelleme: 24 Temmuz 2018 19:49
60 yıl öncesi canlandı

Erdek ?Aşk Festivali? kapsamında gerçekleşen ?Erdek ve Genç Oyuncular? söyleşisi ilgi gördü.
Cumhuriyet alanında, Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı´nın moderatörlüğünde yapılan panele konuşmacı olarak ünlü tiyatro oyuncusu Genco Erkal, oyuncu-müzisyen Arif Erkin, mimar Beyhan Türer ve Erdekli avukat Yüksel Güvenen katıldı.
60 yıl önce ülkemizin ilk tiyatro ve kültür şenliğini Erdek´te, ?Genç Oyuncular? ismi altında düzenleyen ekipte yer alan konuşmacılar, o günlere ait izlenim ve anılarını dile getirdiler.
Oyuncu Genco Erkal, Nazım Hikmet´in isminin bile anılmasının yasak olduğu o günlerde, ünlü tiyatrocu Yıldız Kenter´in, büyük şairin bir şiirini, şairin ismini vermeden, Erdek´teki bir etkinlikte seslendirdiğine dikkati çekerken, ?Bu örnek bile Erdek´in, o yıllardaki aydınlık yüzünü gösteriyor. Şimdi ise Erdek´te, Nazım Hikmet´in şiirlerinden oluşan bir oyunu sahneye koymanın mutluluğunu yaşıyoruz? dedi.
Konuşmacılar, o yıllarda, Erdek´te sahneye koydukları oyunlarda Erdekli çocuklar ve gençlere de rol vererek, onları tiyatronun, sanatın içine çekmeyi amaçladıklarını vurgularken, ?1958-1962 yılları arasında düzenlediğimiz bu şenliklerin başarısında en büyük pay, bizleri bağrına basan Erdeklilerindir? dediler. Konuşmacılar, beş yıl boyunca düzenledikleri şenliklerin yalnız tiyatro değil, müzik, resim, hatta karikatürü de kapsadığının altını çizdiler.

O yıllarda ?Genç Oyuncular?a destek verenler arasında yer alan Erdekli avukat Yüksel Güvenen de, şenlikler sırasında yaşadığı anılar ve izlenimlerini anlattı.
Söyleşinin sonunda Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, konuşmacılara buket verirken, ?Bizi 60 yıl öncesine götürerek bir dönemi bir kez daha yaşattınız. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyoruz? dedi.
Haber : Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: öncesi canlandı
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
1

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

2

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

3

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

4

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

5

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

6

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

7

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi