Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

“Adakarası Üzümü”ne “coğrafi işaret” geliyor

“Adakarası Üzümü”ne “coğrafi işaret” geliyor

“Adakarası Üzümü” ve şarabı “coğrafi işaret” alıyor.

“Adakarası Üzümü” ve şarabı “coğrafi işaret” alıyor.
Bu kapsamda Erdek Ticaret Odası, Tekirdağ Bağcılık Enstitüsü, Marmara İlçe Tarım Müdürlüğü ve Avşa Adası şarap üreticileri, “Adakarası Üzümü” ve şarabına “coğrafi işaret” almak için bir araya geldiler. Çalışmalarda sona yaklaşıldığı belirtilirken, Erdek Ticaret Odası şu açıklamayı yaptı:
“Adakarası Üzümü ve şarabına coğrafi işaret alınması için çalışmalar sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Odamız, Avşa Adası şarap üreticileri ile Tekirdağ Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü uzmanları Tekirdağ’da buluştu.
Üretim yöntemleri ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitimlerden sonra düşünce alışverişi yapılarak, Marmara İlçe Tarım ve Orman İlçe Müdürü Elif Aslan ve coğrafi işaret alınmasıyla ilgili süreci yürüten yetkili firma ‘Adres Patent’ yetkilisi Derya Kılınç’ın da katıldığı toplantının ardından coğrafi işaret sürecinin son aşamasına geçildi.
Tekirdağ’da bizleri konuk eden Tekirdağ Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı’ya ve uygulamalı eğitimleri veren Yüksek Ziraat Mühendisleri Tamer Uysal, Tezcan Alça ve Serkan Candar’a, toplantımıza katılan üretici üyelerimiz Büyülübağ Şarapçılık-Alp Törüner, Bortaçina Şarapçılık-Ali İhsan Bortaçina, Sezer Şarapçılık-Gamze Karamehmedoğlu’na ve Odamız Yönetim Kurulu üyesi Murat Yarar’a teşekkür ediyoruz.”
Haber : Serpil Balıkçı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı