Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ADD Bandırma Şubesi bir yılını değerlendirdi

ADD Bandırma Şubesi bir yılını değerlendirdi

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş, yönetim kurulu olarak yaptıkları bir yıllık çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Dernek yönetimine gelişlerinin birinci yıldönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenlediklerini beliren Yeşiltaş, konuşmasına “Öncelikle ülkemizin yaşadığı 11 ilimizi kapsayan deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Allah, bu güzel ülkemize inşallah bir daha böyle acılar yaşatmaz” diyerek başladı.
Yönetime geldiklerinde 504 olan üye sayısına bugüne kadar 97 üyeyi daha eklediklerini, üye kabullerinin sürdüğünü, Atatürkçüleri aileye katılmaya davet eden Yeşiltaş, şunları söyledi:“Dernek olarak, Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş, çağdaş gençlerin eğitimlerine katkı sağlama çabası içindeyiz. Bizlere ayrıca burs desteği veren üyelerimiz sayesinde 36 üniversite öğrencisine 350’şer lira, 8 lise öğrencisine ise 250’şer lira burs veriyoruz. Mart ayından itibaren de kentimize yerleşen depremzede 5 öğrencimize de burs vermeye başladık.                        
Yeni depremzede öğrencilerimizin de başvurularını kabul edeceğiz.
Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıldönümü olan 17 Nisan 2022’de düzenlenen anma programına dernek olarak katkı sağladık.
23 Nisan 2022 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Bandırma Devlet Hastanesi’nde tedavi gören çocuklarımız, yönetim kurulumuzca ziyaret edilerek çeşitli hediyeler verildi. Sahil bandında yapılan şenlikler sırasında çocuklara ‘Çocuk Kitapları’ dağıtıldı.
Genel merkezimizin, 23 Nisan 2022’de, Ankara’da düzenlediği ‘Büyük Buluşma’ya 41 üyemizle birlikte katıldık.
Öğrenci burslarına katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl, nisan ayının son haftasında sergi, mayıs ayının ilk haftasında, ‘Anneler Günü’ dolayısıyla 190 kişinin katılımıyla ‘Çamlık Kafe’de kahvaltı ve mayısın son haftasında ise Karacabey ‘Longoz Ormanları’na gezi düzenledik. Bu etkinliklerimizde desteklerini esirgemeyen üyelerimize ve dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz.”
ZENGİN KÜTÜPHANEMİZ HALKA AÇIK
“Zengin bir kütüphanemiz var. Arkadaşımız Bülent Çalışkan, 5 bin adet kitabı elden geçirerek yeniden düzenledi. İlkokul düzeyindeki kitapları seçerek, Yeni Yenice Mahallesi İlkokulu’nun kütüphanesine bağışladık. Kütüphanemiz halka açık olup, dileyen herkes yararlanabilir.
15 Ekim 2022’de, üyemiz Dr. Gamze İçim’in sunumu ile üyelerimize Barış Manço Kültür Merkezi’nde, ‘İlkyardımın önemi ve İlkyardım Temel Desteği’ konulu konferans düzenledik. Aynı konferansı önümüzdeki tarihlerde Yeni Yenice ve Erikli mahallelerimizde de düzenlemeyi planlıyoruz.
28 Ekim 2022’de, Grand Asya Oteli’nde, ‘Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ ile birlikte geniş katılımlı ‘Cumhuriyet Balosu’ düzenledik.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, belediyemizin katkılarıyla, ‘Sanat Kafe’de halkımıza geleneksel duruma getirdiğimiz kuru fasulye, bulgur pilavı ve ayrandan oluşan 250 kişilik yemek verdik.
30 Ekim 2022 Pazar günü, Barış Manço Kültür Merkezi’nde, 26. dönem Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, gazeteci Ümit Zileli ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Kadem Özbay’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Cumhuriyetin 2. Yüzyılına Bakış’ konulu söyleşi gerçekleştirdik.
10 Kasım’da, Erikli Mahallesi İlkokulu’nu ziyaret ederek, öğrencilerle Atamızı andık ve öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttık.
Aralık ayının üçüncü haftasında, burslarımıza katkı amaçlı yıl sonu sergisi düzenledik.
Zaman zaman, bursiyer öğrencilerimiz ile toplantılar düzenliyor, sorunlarını ve bizden isteklerini dinliyor, çareler üretmeye çalışıyoruz.
23 Aralık’ta, Asteğmen Kubilay’ın katledilişinin 92. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına belediye başkanımızın tahsis ettiği bir otobüs ve Eğitimciler Tüketim Kooperatifi’nin kumanya desteği ile öğrencilerimizi Menemen’e götürdük. 
Araştırmacı yazar, kalpaksız Kuvvacı Uğur Mumcu’nun, Cumhuriyet düşmanlarınca katledilişinin yıldönümü dolayısıyla, 24 Ocak 2023’te, derneğimizde bir anma programı gerçekleştirdik.”
DEPREM BÖLGESİNE DESTEĞİMİZ
“6 Şubat 2023’te, 11 ilimizde meydana gelen ve hepimizi yasa boğan deprem felâketi nedeniyle depremzede vatandaşlarımıza için belediyemizin düzenlediği yardım kampanyasına ayni yardımlarımızla destek verdik. Ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi’nin başlattığı yardım kampanyasına da üyelerimiz ve hayırsever Bandırma halkının katkıları ile 21 bin 500 lira maddi yardım gönderdik. Genel Merkezimiz, toplanan bu yardımlar ile deprem bölgesinde 3 sabit, 1 mobil mutfak kurarak günde 6 bin kişiye, üç öğün yemek veriyor. Ayrıca bu kapsamda 30 adet seyyar tuvalet de götürülüp kuruldu.
Deprem felâketinden etkilenip, kentimize yerleşen kardeşlerimize destek amaçlı olmak üzere 19 Mart Pazar günü, ‘Çamlık Kafe’de kahvaltı düzenleyeceğiz. Üyelerimiz ve Bandırma halkının katkılarını bekliyoruz.
Mayıs ayında yapmayı planladığımız sergimizden sağlanacak geliri de bize burs başvurusu yapan depremzede öğrencilerimiz için kullanmayı düşünüyoruz.
Her etkinliğimizde desteklerini esirgemeyen, başta Belediye Başkanımız sayın Av. Tolga Tosun olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımıza, üyelerimize ve sevgili Bandırma halkına yönetim kurulu üyeleri adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
ADD Bandırma Şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş, yaklaşık iki ay sonra yapılacak genel seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diledi.
Haber: Önder Balıkçı 
 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli