Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ADD’den BGC’ye ziyaret

ADD’den BGC’ye ziyaret

Bandırma ADD, fitre ve zekât bağışlarını bekliyor

Zeynep Yeşiltaş’ın başkanlığındaki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şubesi yönetim kurulu, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’ni (BGC) ziyaret etti.
Şube başkanı Yeşiltaş, cemiyet üyelerine yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
ÇINAR’I SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ
ADD Bandırma Şubesi’nin, rahmetli Melih Çınar’ın başkanlık ve öncülüğünde kurulduktan sonra sürekli olarak ivme kaydettiğini ve ülkemizdeki sayılı şubeler arasında yer aldığını belirten Yeşiltaş, “Bu yükselişimiz sürmektedir. Kurucu başkanımız sayın Melih Çınar’ı sizlerin huzurunda bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Ayrıca kendisi ile birlikte çalışma şerefini de yaşadığımı belirtmek istiyorum” dedi.
28 yıldan beri dernek üyesi olarak Atatürkçü düşünceye emek vermeye çalıştığını vurgulayan Yeşiltaş, “Son olarak kadın komisyonunda görevliydim. Serdar başkanın aday olmayacağını belirtmesi üzerine dernek yönetimine, derneğe emek veren kadın arkadaşlarla birlikte taşın üstüne taş koyabilmek adına aday olduk. Üyelerimizin bizlere verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek için çalışıyoruz. Sorumluluğumuzun ne denli büyük olduğunun farkındayız” diye konuştu.
FİTRE VE ZEKÂTLARINIZI BEKLİYORUZ
Amaçlarının daha fazla üye ve daha çok öğrenciye ulaşmak olduğuna işaret eden Yeşiltaş, şunları söyledi:
“Cumhuriyetçi ve Atatürkçü Bandırma halkımızın desteğini her zaman hissettik. Sizlerin aracılığı ile Bandırma’nın Atatürkçü ve aydınlık düşünceli halkına seslenmek istiyorum. Öncelikle tüm halkımızın Ramazan ayını kutluyorum. Her Ramazan ayında olduğu gibi, Atatürkçü ve yarının aydın gençlerini yetiştirmek için burs verdiğimiz gençlere katkı amacıyla fitre ve zekât bağışlarınızı bekliyoruz.”
SİYASET ÜSTÜ BİR KURUMUZ
Atatürkçü Düşünce Derneği’nin siyaset üstü bir kurum olduğunun bir kez daha altını çizen Zeynep Yeşiltaş, şunları aktardı:
“Derneğimizin amacı tüzüğünde çok açık biçimde bellidir. Üyelerimizin içinden milletvekili, belediye başkanı ve meclis üyelerinin çıkması bizleri son derece mutlu etmektedir. Son aylarda asıl konuşmamız gereken konu, çeşitli yollarla saldırı altında bulunan Atatürk ilke ve devrimleridir. Bugün bile yeni bir dünya savaşını, Atatürk’ün yaptığı Montrö Antlaşması engelliyorsa, bu durum, ulu önderimizin ileri görüşlülüğünün göstergesidir. Onun içindir ki, biz Kemalistler,
Atatürk’ün ilke ve devrimlerini doğru anlatmalıyız. Özellikle de çocuk ve gençlerimizin bu uğurda yetişmeleri için mücadele etmeliyiz. Tabii ki, bu noktada iktidar-muhalefet ayırmaksızın doğru bildiklerimizi anlatacağız.”
KURULLAR OLUŞTURACAĞIZ
Önümüzdeki günlerde bilim, danışma, eğitim, sağlık, kültür-sanat kurulları oluşturacaklarını belirten Yeşiltaş, ayrıca özellikle Ayyıldız ve Yeni Mahalle’yi ‘pilot’ mahalle olarak belirlediklerini, bu mahallelerde yaşayan vatandaşların, sergileyecekleri kültür ve sanat etkinliklerine katılmalarını sağlayacaklarını açıkladı.
Bu yıl, Bandırmalı olmak koşuluyla toplam 33 üniversite ve lise öğrencisine burs verdiklerine işaret eden Yeşiltaş, burs vermeleri için kendilerine desteklerini esirgemeyen, başta PAKSAN olmak üzere diğer kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
ADD Bandırma Şubesi’nin, halen lise öğrencilerine ayda 200 lira, üniversite öğrencilerine ise 250 lira burs verdikleri belirtildi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: ziyaret
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı