Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

?Aenas´ın Rotası? Projesiyle Edremit´i dünya tanıyacak

?Aenas´ın Rotası? Projesiyle Edremit´i dünya tanıyacak

Altınoluk Mahallesindeki Tarihi Antandros Antik Kentini daha iyi tanıtabilmek ve Edremit´in adını uluslararası arenada gündeme getirebilmek için ?Aenas´ın Rotası? isimli proje çalışmalarına başlandı.

Altınoluk Mahallesindeki Tarihi Antandros Antik Kentini daha iyi tanıtabilmek ve Edremit´in adını uluslararası arenada gündeme getirebilmek için ?Aenas´ın Rotası? isimli proje çalışmalarına başlandı.
İtalyan arkeologların katılımı gerçekleştirilen ilk toplantıda projenin yol haritası ortaya çıkarıldı.
Edremit´in Altınoluk Mahallesi´nde bulunan tarihi Antandros Antik kentinde kazı çalışmalar devam ederken Edremit Belediyesi tarafından Antandros´un tanıtımı için yeni projeler hazırlıyor.
Antandros´dan deniz yolu ile İtalya´ya gidip Roma´yı kurduğu tarihte yer alan Aeneas´ın yolculuğunu yeniden bir proje ile hayata geçirmek için çalışmalara başlanırken ?Aenas´ın Rotası? adı verilen proje ile ilgili olarak Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´nın daveti ile İtalya´dan Arkeologlar geldi.
Antandros Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat, Antandros Derneği Başkanı Gülçin Cömert ve İtalyan Arkeologların katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi.
Antandros Derneği´nin merkezi olan Abdullah Efendi Konağı´nda ki toplantıda ilk olarak projenin yol haritasının belirlenmesi ve öncelikli olarak ele alınması gereken konular değerlendirildi.
Taslak halinde ki projede Antandros´tan çıkan Aeneas´ın uğradığı liman kentleri ve Roma kenti yerel idarecileri de temas kurulup projenin farklı ülkelerden katılım ile uluslararası platforma taşınması hedefleniyor. Bu proje kapsamında deniz yolu ile Edremit´in Altınoluk Mahallesi´nde ki Antandros antik kentinden İtalya´ya Aeneas´ın yolculuğunun canlandırılması hedefleniyor.
Geçmişini bilmeyen toplumların, geleceğini iyi kuramazlar anlayışı ile Edremit´in tarihi değerlerine sahip çıkmaya çalıştıklarını belirten Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Altınoluk Mahallemizde halen kazıları devam eden Anntandros Kenti´nden Roma´ya gidip İtalya´yı kurduğu tarihimizde yer alan Aeneas´ın yolculuğunu bir proje haline getirip yeniden canlandırmak istiyoruz. Bu kapsamda Aeneas´ın tarihi yolculuğunda uğradığı kentlerin yerel idarecileri ile temaslarımız sürüyor. Farklı ülkelerden katılımlar tarihi yeniden canlandırıp Antandros´u ve Edremit´imizin adını uluslararası arenada duyurmak istiyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli