Bugün, 7 Eylül 2024 Cumartesi

AHD KAMERA SİSTEMLERİ VE IP KAMERA SİSTEMLERİ SEÇERKEN BİLİNMESİ GEREKENLER

AHD KAMERA SİSTEMLERİ VE IP KAMERA SİSTEMLERİ SEÇERKEN BİLİNMESİ GEREKENLER

Güvenlik Kamera Sistemlerinde En Çok Tercih Edilen Kameralar olan AHD Kamera Sistemleri ve IP Kamera Sistemleri birçok alanda güvenle kullanılmaktadır.

Güvenlik Kamera Sistemlerinde En Çok Tercih Edilen Kameralar olan AHD Kamera Sistemleri ve IP Kamera Sistemleri birçok alanda güvenle kullanılmaktadır.

Kullanıcılar tarafından doğru Güvenlik CCTV Sistemleri Seçiminde kafa karışıklığı yaşamaktadırlar. Seçilen sistemlerin verimli bir şekilde kullanılabilmesi adına seçim aşaması oldukça önemli bir husustur.

Uygulanmak istenen iç ve dış mekanın özelliklerine, Kameraların Sunduğu Avantajlara ve Görüntüleme Özelliklerine göre bu Güvenlik Kamera Sistemleri farklılık göstermektedir. Bu sebeple, AHD Kamera Sistemleri ve IP Kamera Sistemleri birbirine göre kullanıcılara uygulanacak alan için bazı avantajlar sunarlar.

Seçilecek olan CCTV Sistemleri, kullanılacak olan alanın özellikleri ve hangi sistemin güvenlik konusunda verimlilik sağlayacağı hakkında bilgi sahibi olunması gerekir.

HANGİSİ SEÇİLMELİ AHD KAMERA MI IP KAMERA MI?

AHD Kamera Sistemleri ve IP Kamera Sistemleri arasındaki en önemli fark video sinyalini iletme şekilleridir. AHD Kamera, video sinyalini televizyon, VCR ya da monitör gibi başka bir alıcı tarafından alınabilecek formata dönüştürür. Network Tabanlı Kamera olarak bilinen IP Kamera ise video sinyalini yerleşik bir web sunucusu içeren özel bir kodlayıcı kullanarak sayısallaştırılır ve temel olarak yakaladığı görüntüyü kullanıcıya Anlık Görüntüleme sunar.

Bu durum, IP Kameranın bir ağ aygıtı gibi hareket etmesini sağlar ve böylece yakalanan video görüntülerinin sadece mevcut bir network üzerinden değil aynı zamanda internet üzerinden erişilebilen bir web tarayıcısı üzerinden görüntülenmesine izin verir. İnternet alt yapısının olduğu tüm alanlarda kolay bir şekilde kullanılabilir.

IP Kameralar mevcut bir IP Network´üne herhangi bir yerinden girebilirken, AHD Kameralar DVR´a kadar koaksiyel kablo çekmek zorundadır. Bu durum IP Kamera Sistemlerinin sonsuz bir şekilde büyüyebileceğini gösterir. Kullanılacak alanda kamera sayısı çok fazla ise ve büyümenin devamı söz konusu ise ve merkezi kayıt cihazları kullanılacaksa IP Kamera Sistemleri tercih edilmelidir.

AHD CCTV de koaksiyel kablo kullanılarak iletim mesafesi 500 metredir ve analog video sinyalinin DVR Dijital Kayıt Cihazı tarafından işlenerek dijitale çevrilmektedir.

IP Tabanlı Video Kameralar sinyalleri kablosuz olarak veya CAT kabloları ile bir ağa bağlanarak AHD Sistemlere göre daha uzak mesafelere iletebilirler.  

Mevcut bir alan yenileniyorsa, mevcut kablolama iyi durumda ve akıllı fonksiyonlara ihtiyaç duyulmuyorsa  Analog HD Sistemler tercih edilebilir.

 IP Kameralar, ethernet ağının daha geniş aralıklara genişletilmesini sağlayan anahtarlar, hublar ve yönlendiriciler kullanmanın avantajlarından faydalanırlar.

IP Kameraların tüm işlevsel fonksiyonları NVR Kayıt Cihazları tarafından izlenirken,  Analog HD Sistemler ise sadece görüntü verip vermediğini denetleyebilir. AHD CCTV daha ekonomik olması nedeni ile daya uygun maliyetli güvenlik sunar. Ancak, IP Kamera Sistemleri sağlık monitörüne sahip olması nedeni ile cihazlarda herhangi bir arıza olması durumunda bakım maliyetleri AHD Sistemleri kadar yüksek olmamaktadır.

IP Kameralar ile Video Analiz Yazılımları çalıştırabilirken, Analog HD Kameraların böyle bir özellikleri bulunmaz sadece DVR´da basit birkaç analiz yapılır. IP Kameralar, bu nedenle alana izinsiz girişleri engellemek, giriş ve çıkışları kontrol altına alınması ve belirlenen alanda kalma süresi gibi tespitler yapılacaksa oldukça avantaj sağlamaktadır. Ayrıca programlanabilir bir yapıya sahip olduklarından görüntü depolama, hareket algılama, Geçiş Kontrol Sistemleri, Alarm Sistemleri, Hırsız Alarm, Yangın Alarm gibi Alarm Yönetimi gibi fonksiyonlara sahip olması nedeni ile diğer sistemler ile entegre olarak yüksek güvenlik alanı oluşturur.

IP Kameraların alarm ve ses giriş çıkışları bağımsız olarak yönetilebilmektedir. Tüm ayarları network üzerinden yapılabilir. Analog Kameralar ise çok sınırlı ayarlara sahip olma özelliği gösterir bu sebeple, esnek yönetimin gerekli olması durumunda IP Kamera Sistemleri daha uygundur.

Görüntü kalitesi açısından karşılaştırıldığında AHD Kameralar, 720p, 1080 P görüntü kalitesin elde edilebilen bir teknoloji sunarken, IP CCTV Sistemleri ise Yüksek Kalitede Görüntü Ve Ses transferini eş zamanlı sağlar. Aynı zamanda tablet, bilgisayar ve mobil cihazlardan uzaktan izleme şansı vermektedir. IP Kameralar daha yüksek çözünürlüğe sahip olması sebebiyle yüksek çözünürlükle eşgal tanımanın gerekli olduğu Yüz Tanıma Sistemleri, Personel Takip Sistemleri, Erişim ve Geçiş Kontrol Sistemleri, Acces Kontrol Sistemleri gibi alanlarda kullanılır.

IP Kameralar üzerindeki SD karta kayıt yapabilirken, Analog HD Kameralar DVR Kayıt Cihazlarına ihtiyaç duyarlar. Alt yapıda veya Kablolamada sorun olması halinde AHD CCTVler görüntü kaydı alamazlar. Ancak, IP Kameralar böyle hallerde geçici süre kendi kendine kaydedebilme özelliğine sahiptir. Bu doğrultuda kritik alanlar için IP Kameralar kullanmak Kesintisiz Güvenlik Sağlar.

?Gazi Information Teknoloji Tecrübesi ve uzman kadrosuyla tercihiniz hangi Güvenlik Kamera Sistemleri olursa olsun Güvenliğiniz İçin Daima Yanınızda.?



  • Cumartesi 30.1 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Pazar 25.9 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 15 ° false