Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Ahmet Akın, Gönen’de konuştu

Ahmet Akın, Gönen’de konuştu

“Balıkesir’de Kuvay-ı Milliye ittifakı kuracağız”

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü gazetecilerle birlikte kutladı. Palaz’ın, Gönen Koza Park’ta gazetecilere verdiği kahvaltıya CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın da katıldı.

Palaz’ın açış konuşmasının ardından Ahmet Akın, çeşitli konularda düşüncelerini açıkladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği takdirde yerel basına destek vereceklerini belirten Akın, “10 yıllık milletvekilliği dönemimde Balıkesir ailemin başını hiç eğdirmedim. Parti ayırımı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalıştım” dedi.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ

Göreve seçildiği takdirde şeffaf belediyeciliğin en güzel örneklerini vereceklerini vurgulayan Akın, “Tüm ihalelerimiz herkesin izlemesine açık olacak. Balıkesir’i Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız” diye konuştu.

3 YENİLİK

Balıkesir ve 20 ilçesinin kalkınması için üç yenilik gerektiğinin altını çizen Akın, şunları söyledi:

“Bu üç yenilik vizyon, anlayış ve yönetim olacak. Parti ayırımı yapmaksızın 1 milyon 300 bir vatandaşın hizmetkârı olacağız. Herkesin adayıyım. Balıkesir Partisi olarak Kuvay-ı Milliye ittifakı kuracağız. Balıkesir’de yeni bir siyaset anlayışını başlatacağız. Köylerimiz halen bomboş. Balıkesir ilinde yaşayanlar, Marmara Bölgesi’nin en pahalı suyunu içiyor. Çiftçi, üretimi bırakıyor. Su ücretleri konusunda büyük bir devrim ve indirim yapacağız. Geçen yıl hayvan üreticilerimiz, zarar ettikleri için 20 bin ineği içleri ağlayarak mezbahaya göndermek zorunda kaldı. Balıkesir’in et ve süt ürünlerini marka durumuna getireceğiz. Balıkesir’de bir yaşam köyü oluşturacağız. Bu köye, önemli bazı hastalıkları bulunup, ilgiye muhtaç vatandaşlarımızı, sabah evlerinden alıp götürecek, aynı akşam yine evlerine bırakacağız. Halen Balıkesir’de kayıtlı, 42 bin işsiz var. Kayıt dışı olanları sayarsanız bu sayı çok daha yüksek. Bu işsizliği ortadan kaldırmak için istihdam ve kariyer ofisleri oluşturacağız. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanları, seçildiğim takdirde işten çıkaracağım söylentileri çıkarılıyor. Kesinlikle doğru değil. Göreve geldiğim takdirde çalışan tüm işçiler çalışmalarını sürdürecek.”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akın, “İYİ Parti’de de görev yaptım. Aynı zamanda İYİ Partiliyim. İYİ Parti’de iyi insanlar var. Onlara da güveniyorum” dedi.

Balıkesir’deki ilçe belediye başkanlarının belirlenmesine müdahale etmediğini vurgulayan Akın, “Aday belirlenmesinde anketler yapılıyor. İl ve ilçe teşkilatlarının görüşleri alınıyor. Bunun dışında bana sorulursa düşüncemi açıklarım” diye konuştu.

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Ahmet Gönen’ konuştu
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı