Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

AK Parti´nin ekonomide yerli ve milli olamadığını öne sürdü

AK Parti´nin ekonomide yerli ve milli olamadığını öne sürdü

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye ekonomisinin AKP iktidarında çok zor günler geçirdiğini belirterek,

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye ekonomisinin AKP iktidarında çok zor günler geçirdiğini belirterek, "Türkiye´nin ekonomik bağımsızlık AKP´nin söylemlerinde kaldı. Ekonomi de tam bağımsızlık sadece dillerinde. Söyledikleri halde ´Yerli ve Milli´ olamadılar." diye konuştu.
CHP´li Ahmet Akın, "AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkiye tam bağımsızlığına kavuşmuştur" ifadelerinin gerçeği yansıtmayan bir iddiadan ibaret olduğunu ileri sürerken, AKP döneminde Türkiye´nin dış borcunun 130 milyar dolardan 457 milyar dolara yükselerek % 250 oranında arttığını açıkladı.
Akın, devamında şunları kaydetti: "Türkiye´nin sadece önümüzdeki yıl ödemesi gereken dış borç miktarı 226 milyar dolar. Bu nasıl tam bağımsızlık? Sözü edilen ´tam bağımsız´ Türkiye´nin kendine yetebildiği tarım ekonomisini bitiren AKP iktidarında et de saman da ithal edilir oldu. AKP ne kadar dövünse azdır! Ekonomide ´tam bağımsız olduk´ demekle bağımsız olunmuyor. Türkiye´nin enerjide dışa bağımlılığı % 65 iken AKP iktidarında % 75 oldu. AKP ne kadar dövünse azdır! Türkiye´nin ekonomik bağımsızlığı AKP´nin söylemlerinde kaldı. Ekonomi de tam bağımsızlık sadece dillerinde. Söyledikleri halde ´Yerli ve Milli´ olamadılar."
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı