Tarih: 12.02.2014 00:00

AK Parti Büyükşehir adayı Uğurdan Körfezray müjdesi

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Burhaniye Seçim Bürosunun açılışına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Edip Uğur, toplantıda yaptığı konuşmada Edremit Körfezine `İzmir - Bergama Raylı Sisteminin Ayvalık`a kadar geleceğini açıkladı.
Ayvalık ilçesinden Gömeç - Burhaniye - Havran - Edremit - Akçay - Zeytinli - Güre -Altınoluk ile Küçükkuyu`ya kadar olan bölgeye altın yumurtlayan tavuk olan `Hafif Raylı Sistemi` getirme sözü veren Uğur Hafif Raylı Sistemin elektrikli sistemle çalışacağını, `Körfezray`ın çalışmakta olan E-87 duble yolun her iki tarafından geçecek şekilde planlandığını açıkladı.
`Körfezray`ın şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Uğur, paramız var, yatırımları yapma irademiz var. Biz denizin altından raylı sistem yapan, denizin üzerinden çift hatlı tren geçirebilen bir iktidarız. `Hafif Raylı Sistem` olan `Körfezray` ile herkes özgürce seyahat edip ucuz olarak evlerine ve işyerlerine gidip gelebilecek. Kışın 300 bin, yazın 1,5 milyon nüfusu misafir eden körfez turizminin canlanacağını ifade etti.
Balıkesir`de Çinli firmaların yatırım yaptığını, Danimarkalı firmaların da yatırım için yer aradığını anlatan Uğur, "Edremit Körfezi gibi Balıkesir`de çok yakında sanayi yatırımları ile bir İzmir, bir Bursa olup belki de buraları geçebileceğiz umudundayım" dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —