Tarih: 26.07.2010 00:00

AK Partiden referandum kitapçığı

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti 40 soru ve 40 cevapla anayasa paketini halka anlatacak. Kitap `12 Eylül sabahı ordu yönetime el koydu` manşeti ile çıkan gazetelerin küpürleri ile başlıyor.
AK Parti referandum öncesinde 40 soru ve 40 cevapla anayasa paketini halka anlatacak. 99 sayfalık kitabın sunuş yazısında Başbakan Erdoğan`ın `şimdi artık söz asıl sahibinde, milletimiz son sözü söyleyecek` cümlesi dikkat çekiyor.
Referandumun 12 Eylül darbesinin 30. yılında gerçekleşecek olmasına işaret eden AK Parti yönetimi, kitapta, ilk olarak `Anayasa değişikliğini yapmaya ihtiyaç var mıydı?` diye soruyor. Sorunun olduğu sayfada da Kenan Evren`in resmi ve `ordu yönetime el koydu` manşetiyle çıkan bir gazete küpürü yer alıyor.
Kitapta AK Parti`nin diger partilerle anayasa değişiklik sürecinde uzlaşmak için çaba harcadığı belirtilirken, CHP`nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal sert bir uslupla eleştiriliyor. Baykal`ın 1982`de `Bu anayasanın betonarme hesapları yanlış` sözlerine karşılık 2008`de `Yeni anayasa yapmak idamı göze almaktır` açıklamaları yanyana veriliyor.
Ayrıca MHP`nin `Anayasa için gelen çay içip gider` sözleri ve gazete manşetleri de kitapta yer alıyor.
Deniz Baykal`ın 4 fotoğrafının yer aldığı kitapçıkta bir resim özellikle vurgulanıyor. Baykal`ın grup konuşması sırasında arkasında CHP Grup Başkan Vekili olarak Kemal Kılıçdaroğlu`nun bulunduğu resim. Kılıçdaroğlu, Baykal`ın `ya savaş, ya darbe` sözlerine karşılık sessiz kalmasıyla eleştiriliyor.
Kitapta ayrıca, paketin niçin madde madde değil bir bütün halinde referanduma sunulduğu, Türkiye`de daha önce yapılan referandum ve sonuçları, değişikliğin halka ne tür avantajlar sağladığı da anlatılıyor.
40 soruluk kitabın 27 sorusu yargıya yönelik. Son bölümde ise değişikliğe `evet` demek için 40 neden sloganlaştırılarak veriliyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —