Akasya ve İncir ağacını aynı gövdede görenler şaşırıyor
Hükümet Konağı´nın arka bahçesindeki çocuk parkı içinde bulunan, yaklaşık 100 yaşında olduğu tahmin edilen akasya ağacının gövdesinde incir ağacı dalları da bulunuyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Ağustos 2019 - Pazartesi 20:04
Güncelleme: 05 Ağustos 2019 20:04
Akasya ve İncir ağacını aynı gövdede görenler şaşırıyor

Hükümet Konağı´nın arka bahçesindeki çocuk parkı içinde bulunan, yaklaşık 100 yaşında olduğu tahmin edilen akasya ağacının gövdesinde incir ağacı dalları da bulunuyor. Hem incir hem akasya dallarının ayni gövdede olduğunu görenler şaşırıyor.
Geçen yıl olduğu gibi aynı gövdede bulunan incir ve akasya dalları bu yıl ilkbahar aylarında tamamen budanmasına rağmen eskisinden daha çok ve gür bir şekilde büyüyerek çocuk bahçesine ayrı bir güzellik kattı.
20 yıl öncesinde Cumhuriyet Meydanı´nda bulunan Adalet Partisi İlçe eski parti merkezi önünde gövdesinde hem çınar hem incir dalları olan bir ağaç bulunuyordu. Ankara´ya AP Eski Genel Başkanı Süleyman Demirel´i ziyarete gidenlere merhum Demirel´in, parti merkezi önünde bulunan hem akasya hem incir dallarının aynı gövdede yer alan ilginç ağacı sormasıyla da biliniyor.
Yüksek Ziraat Mühendisi Burak Okbay´ında belirttiği gibi yaklaşık 100 yaşında olan Hükümet Konağı bahçesindeki tarihi ağacın yetkililerce koruma altına alınması hatta tescil edilmesi isteniyor.
Haber: Erdem Özcan

  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
  • Salı 16.2 ° / 5.6 ° false
  • Çarşamba 17.8 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Elif Kumal’ın aracı gölden çıkarıldı!

2

Elif Kumal'ın cansız bedeni bulundu

3

Sırra kadem basan Elif'i arama çalışmaları 7'nci gününde; dijital verilerden de sonuç alınamadı

4

Kapıdağ’daki arama kurtarma çalışmalarına Kızılay’dan kesintisiz destek

5

Eğitim-İş Erdek Temsilciliği açıklama yapacak

6

Erdek’te lodos; dalgalar, denizle karayı birleştirdi

7

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı