Akasya ve İncir ağacını aynı gövdede görenler şaşırıyor
Hükümet Konağı´nın arka bahçesindeki çocuk parkı içinde bulunan, yaklaşık 100 yaşında olduğu tahmin edilen akasya ağacının gövdesinde incir ağacı dalları da bulunuyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Ağustos 2019 - Pazartesi 08:04
Güncelleme: 05 Ağustos 2019 08:04
Akasya ve İncir ağacını aynı gövdede görenler şaşırıyor

Hükümet Konağı´nın arka bahçesindeki çocuk parkı içinde bulunan, yaklaşık 100 yaşında olduğu tahmin edilen akasya ağacının gövdesinde incir ağacı dalları da bulunuyor. Hem incir hem akasya dallarının ayni gövdede olduğunu görenler şaşırıyor.
Geçen yıl olduğu gibi aynı gövdede bulunan incir ve akasya dalları bu yıl ilkbahar aylarında tamamen budanmasına rağmen eskisinden daha çok ve gür bir şekilde büyüyerek çocuk bahçesine ayrı bir güzellik kattı.
20 yıl öncesinde Cumhuriyet Meydanı´nda bulunan Adalet Partisi İlçe eski parti merkezi önünde gövdesinde hem çınar hem incir dalları olan bir ağaç bulunuyordu. Ankara´ya AP Eski Genel Başkanı Süleyman Demirel´i ziyarete gidenlere merhum Demirel´in, parti merkezi önünde bulunan hem akasya hem incir dallarının aynı gövdede yer alan ilginç ağacı sormasıyla da biliniyor.
Yüksek Ziraat Mühendisi Burak Okbay´ında belirttiği gibi yaklaşık 100 yaşında olan Hükümet Konağı bahçesindeki tarihi ağacın yetkililerce koruma altına alınması hatta tescil edilmesi isteniyor.
Haber: Erdem Özcan

  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

2

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

3

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

4

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

5

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

6

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

7

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı