Akın, Adalet Kurultayı´nda iki önemli konuya değindi
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale´de düzenlenen Adalet Kurultay´ı kapsamında? Enerjide Adalet? ve ?Madende Adalet? çalıştayları düzenledi.
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Eylül 2017 - Salı 06:40
Güncelleme: 05 Eylül 2017 06:40
Akın, Adalet Kurultayı´nda iki önemli konuya değindi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale´de düzenlenen Adalet Kurultay´ı kapsamında? Enerjide Adalet? ve ?Madende Adalet? çalıştayları düzenledi.
Akın, Adalet Kurultayı kapsamında alanından uzman kişilerin katılımıyla Türkiye´deki enerjinin durumunu masaya yatırdı. Türkiye´nin enerjide % 76 dışa bağımlı olduğu ve bu bağımlılığın ülke ekonomisini ve ulusal çıkarları nasıl etkilediğinin konuşulduğu çalıştayda, katılımcılar bu durumun üstesinden gelebilmek için nelerin yapılabileceği konusunda çözüm önerilerinde bulundu.
Maden mühendisleri ve odaların katıldığı Maden Çalıştayında ise Türkiye´de madenin durumu konuşuldu. İktidar tarafından ülkenin dört bir tarafına maden ruhsatı verildiği ve bu ruhsatların da birçoğunun iktidara yakın şirketlere verildiğinin altı çizildi.
Cerattepe´ de olduğu gibi ülkemizin cennet diye nitelendirilen alanlarında maden aranmasının doğamızı tahrip ettiği, doğanın da tıpkı maden kadar değerli olduğu söylendi. Maden kadar madencilerin de durumunun konuşulduğu çalıştayda yeni Somalar yaşanmaması için neler yapılması gerektiği ve ne tür tedbirler alınması gerektiği de üzerinde durulan konular arasındaydı
Haber Merkezi

  • Pazar 31.8 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Salı 30.9 ° / 11.6 ° Güneşli
1

CANSIZ BEDENİ 68 METRE DERİNLİKTE BULUNDU

2

Büyükşehirden çiftçilere marul fidesi desteği

3

MENDİREK KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

4

AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir’den BASKİ’ye Sert Tepki

5

TABELA VAR, FERİBOT YOK!

6

CHP Milletvekili ve PM üyeleri Bandırma’da

7

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ