Tarih: 13.05.2017 18:30

Akın, cevabını alamadığı soruların peşini bırakmıyor

Facebook Twitter Linked-in

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, cevabını alamadığı soru önergelerinde yer verdiği soruların peşini bırakmıyor.
Akın, Balıkesir´de FETÖ/PDY operasyonları kapsamında devir alınan 23 öğrenci yurdundan kaç tanesinin TÜRGEV´e devredildiğini sordu.
CHP Balıkesir Milletvekili Akın, daha önce verdiği bir soru önergesindeki sorulara yanıt vermeyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´a yeni sorular yöneltti.
İşte! Akın´ın soruları: ?13 Aralık 2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanı olarak yanıtlandırmanız istemiyle TBMM Başkanlığına vermiş olduğum soru önergesinde FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Balıkesir´de el konulan öğrenci yurtları sayısını, bu yurtların el konulduktan sonra işletilip işletilmediğini, bazılarının TÜRGEV´e devredilip devredilmediğini sormuştum. 20.04.2017 tarihli yazınız ile TBMM´ye göndermiş olduğunuz yanıtta; FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Balıkesir´de devir alınan öğrenci yurdu sayısının 23 olduğunu, kapasitesinin ise 2.236 olduğunu belirtmektesiniz. Söz konusu soru önergemde yer alan bazı sorular ise maalesef yanıtlandırılmamıştır. Bu konuyla ilgili olarak; Balıkesir´de FETÖ/PDY operasyonları kapsamında devir alınan 23 öğrenci yurdundan kaç tanesi Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)´na devredilmiştir? TÜRGEV´e devredilen yurt ya da yurtların kapasitesi nedir? Bu kapsamda devir alınan öğrenci yurtlarının devredildiği başka dernek ve vakıflar var mıdır? FETÖ/PDY operasyonları kapsamında devir alınan öğrenci yurtlarının başka vakıf ve derneklere devredilmesinde hangi kriterler gözetilmektedir? Balıkesir´de faaliyet gösteren özel yurtlar hangi dernek ve vakıflara aittir? Vakıf ve derneklerce işletilen yurtların ilçelere göre dağılımı nasıldır? Balıkesir´de kaçak olarak işletildiği için kapatılan yurt ve pansiyon sayısı nedir? Bunlar hangi vakıf ve derneklere aittir??
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —