Akın, doktor açığına kalıcı çözüm istedi
İktidarın, Balıkesir´de ne hastaya nede doktora çare olamadığını öne süren CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir´in doktor açığına kalıcı çözüm bulunmasını önerdi.
Bölge Haberleri
Yayın: 26 Eylül 2019 - Perşembe 18:46
Güncelleme: 26 Eylül 2019 18:46
Akın, doktor açığına kalıcı çözüm istedi

İktidarın, Balıkesir´de ne hastaya nede doktora çare olamadığını öne süren CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir´in doktor açığına kalıcı çözüm bulunmasını önerdi.
Balıkesir´de hastanelerde yaşanan doktor sıkıntısını bir kez daha gündeme getiren Akın, ?Balıkesir ve ilçelerinde doktor açığı devam ediyor. İktidar, bu soruna ne yazık ki çözüm üretmedi. Geçici görevlendirmelerle bu sorunu ?geçici´ çözmeye çalışıyorlar. Hastaya da doktora da çare olamayan başarısız bir iktidarla karşı karşıyayız.? dedi.
Balıkesir ve ilçelerindeki devlet hastanelerinde ?doktor yok? şikayetlerinin sık sık kendisine iletildiğini belirterek, iktidarı ve Sağlık Bakanlığı´nı bir kez daha uyardığını ifade eden Akın, şunları söyledi: ?İktidar sağlık politikalarını kurgularken ne hasta vatandaşları düşünüyor ne de canını dişe takarak hastasına çare olmaya çalışan doktoru, hemşireyi, sağlık çalışanını düşünüyor. Plansız ve programsız sağlık hizmeti yüzünden Balıkesir ve ilçelerinde doktor açığı hastaların tedavisinde aksaklıklara yol açıyor. Dursunbey iktidarın en çok oy aldığı ilçemiz. Ama oylarının karşılığını alamıyorlar. Dursunbey Devlet Hastanesi´nde çok uzun zamandır kadın doğum uzmanı doktor yok. Diğer ilçelerde kardiyoloji, kadın doğum, ortopedi, çocuk ve önemli branşlarda ya doktor yok ya da yetersiz sayıda. Bu konularla alakalı Sağlık Bakanlığı´nı da göreve çağırmıştım. Fakat şu geldiğimiz noktada hâlâ Balıkesir genelinde hastanelerimizde hem doktor sorunu var hem de büyük oranda hastanelerin kendi yerel sorunları bulunuyor. Sağlık hizmetleri planlanırken ilçe hastanelerine yoğun bir şekilde geçici görevlendirmeler yapılıyor. Eksik ve aynı zamanda yetersiz klan geçici görevlendirme ile sorunu ?geçici´ çözmeye çalışıyorlar. Geçicilik kalıcı hale geliyor. Hastaya da doktora da çare olamayan başarısız bir iktidarla karşı karşıyayız. Bir an evvel Balıkesir´i bu mahrumiyet ortamından kurtarın.?
Haber Merkezi

  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
  • Salı 16.2 ° / 5.6 ° false
  • Çarşamba 17.8 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Sırra kadem basan Elif'i arama çalışmaları 7'nci gününde; dijital verilerden de sonuç alınamadı

2

Kapıdağ’daki arama kurtarma çalışmalarına Kızılay’dan kesintisiz destek

3

Eğitim-İş Erdek Temsilciliği açıklama yapacak

4

Erdek’te lodos; dalgalar, denizle karayı birleştirdi

5

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

6

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek