Akın, elektrik ve doğalgaz´daki % 10 indirim yetersiz
Asgari ücretin 2 bin 20 lira olarak açıklanmasını takiben CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, asgari ücretin yetersiz olduğunu belirterek ?Elinizi vicdanınıza koyun.
Bölge Haberleri
Yayın: 26 Aralık 2018 - Çarşamba 17:53
Güncelleme: 26 Aralık 2018 17:53
Akın, elektrik ve doğalgaz´daki % 10 indirim yetersiz

Asgari ücretin 2 bin 20 lira olarak açıklanmasını takiben CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, asgari ücretin yetersiz olduğunu belirterek ?Elinizi vicdanınıza koyun. Asgari ücret sefalet ücreti olmamalı. İnsanca yaşanır ücret olmalıdır.? dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, asgari ücretin 2019 yılı için 2 bin 20 lira olarak belirlenmesini yetersiz bulduklarını söyledi.
Asgari ücretin en 2 bin 200 lira olması gerektiğini işaret eden Ahmet Akın, ?% 26 artış yapılmış olması vicdanımızı sızlatıyor. 2018 yılında sadece elektrik % 56,8 oranında doğalgaz % 32,1 oranında arttı. Elinizi vicdanınıza koyun. Asgari ücret sefalet ücreti olmamalı? diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın elektrik ve doğalgazda % 10 indirim yapacakları açıklamasını değerlendiren Akın, şöyle konuştu: ?Sayın Cumhurbaşkanı elektrikte ve doğalgazda % 10 indirim yapacaklarını açıkladı. Ancak bu indirim yetersizdir. Konutlarda sadece elektriğe % 56,8 zam gelmişken % 10 indirim çok küçük bir rakam. Aynı durum doğalgaz fiyatları için de geçerli. Asgari ücretliyi, memuru, emekliyi, esnafı, çiftçiyi ve sanayiciyi rahatlatacak çok daha ciddi tedbirler alınmalı.?
Haber Merkezi

  • Pazartesi 14.1 ° / 3.1 ° false
  • Salı 12.7 ° / 1.2 ° false
  • Çarşamba 13.8 ° / 3.6 ° false
1

ERDEKSPOR EVİNDE KAYIP

2

Balıkesir’de Narkotik Operasyonu: 2 Tutuklama

3

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı gerçekleştirildi

4

ERDEK’TE 2905 ÖĞRENCİ ARA TATİLE GİRDİ

5

İsmail Tüfek’e Veda

6

Bandırma’da kayıp olarak aranan emekli öğretmen, sahilde ölü bulundu

7

Bandırma Eski SGK Hastanesinin Yıkımına Başlandı