Akın, emeği en yüce değer olarak niteledi
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, salgına karşı toplumun sağlığını, işini ve geçimini, emekçinin ve işçinin hakkını koruyacak acil ve gerçek düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Bölge Haberleri
Yayın: 01 Mayıs 2020 - Cuma 17:55
Güncelleme: 01 Mayıs 2020 17:55
Akın, emeği en yüce değer olarak niteledi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, salgına karşı toplumun sağlığını, işini ve geçimini, emekçinin ve işçinin hakkını koruyacak acil ve gerçek düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
CHP Milletvekili Ahmet Akın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü´nü yaptığı yazılı açıklamayla kutladı.
İşçi ve emekçilerin yalnızca emek mücadelesi değil salgına, salgınla birlikte iktidarın hatalı karar ve politikalarına karşı da mücadele eder duruma geldiğinin altını çizen Akın, şunları kaydetti: ?Salgın koşullarında bile zorunlu olmayan işyerlerinde, fabrikalarda, kamu kurum ve kuruluşlarında birçok alanda çalışmayı dayatan iktidar, alın teri döken insanlarımızın yanında değil. Nasıl olsun ki? Bugüne kadar israf ekonomisi ile elde avuçta bırakmadığı için salgın koşullarında bile insanlarımızı çalışmaya zorluyor. Diğer yandan da ?evde kal´ çağrısı yapıyor. 18 yıllık iktidarda israf ekonomisi ile sosyal devlet unutuldu. Yoksul daha yoksul oldu. İşsizlik arttı. Çalışanlar ise daha az ücrete daha çok çalışmak zorunda bırakıldı. Bu zor günlerde çok uzun zamandır bilinen ve bizlerin dilinden düşürmediği gerçek bir kez daha kendini göstermiştir ki, emek en yüce değerdir! Artık iktidarın israf ekonomisi için değil, insani ihtiyaçları için, insanca yaşamak için, daha iyi bir yaşam kurmak için mücadele eden insanlarımıza, emek için yeni politikaların üretilmesinin zamanı olduğunu bir kez daha görüyoruz. Salgına karşı toplumun sağlığını, işini ve geçimini, emekçinin ve işçinin hakkını koruyacak acil ve gerçek düzenlemelere ihtiyaç duyulan bu günlerin getirdiği bu zorlukları da birlikte, omuz omuza, dayanışma ile aşacağımıza yürekten inanarak, toplum olarak, başta sağlık emekçilerimiz olmak üzere tüm işçi ve emekçilerimize minnettarız.?
Haber Merkezi

  • Pazartesi 19.5 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
1

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

2

Burası, Bandırma’nın Paşakent Mahallesi. Nüfusu 11 bini aştı ve her geçen gün artıyor.

3

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

4

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

5

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı

6

Altyapı Çalışmalarında Arkeolojik Kalıntılar Çıkıyor

7

Mahkeme kararı: “Bu hayvanlar Türkiye’ye sokulamaz”