Akın, İçişleri Bakanlığı´nda metal yorgunluğu olup olmadığını sordu
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Eren Bülbül ile Sinan Acar´ın şehit olmalarındaki ihmalleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´ya sordu.
Bölge Haberleri
Yayın: 18 Ağustos 2017 - Cuma 21:04
Güncelleme: 18 Ağustos 2017 21:04
Akın, İçişleri Bakanlığı´nda metal yorgunluğu olup olmadığını sordu

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Eren Bülbül ile Sinan Acar´ın şehit olmalarındaki ihmalleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´ya sordu.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Trabzon Maçka´da geçtiğimiz Cuma günü PKK´lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Eren Bülbül ve İŞİD´li teröristin İstanbul Emniyet Müdürlüğü´nde Sinan Acar isimli polis memurunu şehit etmesi hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmak üzere soru önergesi verdi.
Akın, önergesinde şu ifadelere yer verdi: ?İçişleri Bakanlığı emniyet güçlerinin kontrolünü elinde bulundurarak, temel hak ve hürriyetler doğrultusunda ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini ve emniyetini sağlamakla görevli kurumdur. Son zamanlarda meydana gelen ve basına yansıyan olaylarda İçişleri Bakanlığı´nın görevlerini kusurlu olarak aksattığı görülmektedir. Basına ve kamuoyuna yansıyan kusurlardan ilki PKK´lı teröristlerce katledilen Eren Bülbül´ün korumasız bir şekilde terör bölgesine götürülmesidir. Bir diğer kusurlu olay ise İŞİD militanı olduğu şüphesiyle gözaltına alınan kişinin uluslararası çapta aranan bir terörist olmasına rağmen üzeri aranmaksızın emniyete götürülmesi ve bir polisimizin bu kişi tarafından bıçaklanarak şehit edilmesidir. Vatandaşların can ve mal güvenliğinden, huzurundan sorumlu olan kurumunuz bu ihmalleri gidermek için çalışmalara başlamış mıdır? Bu ihmaller personel tarafından mı komuta kademesindekiler tarafından mı gerçekleşmiştir, bunun denetimini yapıyor musunuz? OHAL sürecinin kurum içindeki hataların artmasındaki etkisini araştırıyor musunuz??
Haber Merkezi

  • Perşembe 3.5 ° / -2.7 ° Güneşli
  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
1

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

2

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım

3

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

4

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza

5

Atıl haldeki otel binasında patlama sonrası yangın: 2 işçi dumandan etkilendi

6

Bandırma’da çorbacıda fenalaşan vatandaş hayatını kaybetti

7

Gönen'de işçi servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı