Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Akın, iktidara seslendi: Fay Yasası nerede?

Akın, iktidara seslendi: Fay Yasası nerede?

İzmir´de yaşanan deprem siyasilere Fay Yasası´nı hatırlattı.

İzmir´de yaşanan deprem siyasilere Fay Yasası´nı hatırlattı.
İktidara Fay yasası nerede? Diye soran CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ?Türkiye´nin kaybedecek 1 dakikası yok, hızlı bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var? dedi.
Akın, iktidarın sözünü verdiği Fay Yasası´nı sordu. Ahmet Akın, ?Türkiye´de her afet sonrası bir Fay Yasası çıkması zaruretini değerlendiren ve hatta bu konuda bir çalışma ekibi oluşturduğunu açıklayan iktidarın çalışması nerede? Meclis´e ne zaman gelecek? Türkiye´nin bir dakika daha kaybedecek zamanı yok.? dedi.
İçişleri Bakanlığı bünyesinde bir takım çalışmaların kamuoyu ile paylaşıldığını ama somut bir adımın atılıp TBMM´ye bir yasal düzenleme yapılması için çalışma gönderilmediğini açıklayan Akın, ?Meclis açıldıktan sonra bir düzenleme gönderilecekti. 1 ay oldu Meclis açılalı. Türkiye´nin kaybedecek zamanı yok. Yaşanan her deprem sonrası ?mış gibi´ yapılıyor. Bizim hazırladığımız Fay Yasası ilgili komisyonda bekliyor. Meclis´i deprem gibi siyaset üstü bir konuda çalıştırmak istiyoruz. İktidar bunu engelliyor. 2003 yılından bu yana deprem ile ilgili 58 araştırma önergesi iktidarın oylarıyla reddedilmiş. Bir kısmı da Meclis başkanlığı tarafından işleme dahi alınmamış. İktidarın çözüm üretemediğini yaşadığımız acı tecrübelerle görüyoruz. Somut adımlar atılması gerekiyor.? diye konuştu.
Türkiye´nin bir deprem gerçeği ile karşı karşıya olduğunu hatırlatan Akın, yaşanan her depremin bir kez daha hızlı ve rant kaygısı gütmeyen politikalar üretilmesi gerektiğini ortaya koyduğunu kaydetti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli