Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Akın, Bakan Nebati’ye seslendi: İçecek süt bulamayabiliriz!

Akın, Bakan Nebati’ye seslendi: İçecek süt bulamayabiliriz!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, süt üreticilerinin sorunlarını dile getirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, süt üreticilerinin sorunlarını dile getirdi. 
Litresini 7,5 liraya satabilen süt üreticisini kaderine terk eden iktidarı uyaran Akın “Parite, 1,5 seviyesinden uzakta. Üreticimiz bir litre süt satarak bir kilogram yem alamıyor. Bu durum sürdürülebilir değil. Böyle giderse içecek süt bulamayız!” dedi. 
Süt üreticilerinin artık nefes alamaz duruma geldiklerini söylerine vurgu yapan Akın süt üretimine yıkıcı etkileri olan mazot, elektrik ve ilaç zamları ile yem fiyatlarında döviz kurunun rekor artışlarına karşı önlemler alamayan AK Parti iktidarının, süt üreticilerini kaderine terk ettiğini belirtti. 
“Süt üreticisi bir litre süt sattığında 1,5 kilo yem alabilmeli” diyen Akın, “süt/yem paritesinin süt üreticileri için 1,5 olması gerektiğine dikkat çekti. Akın, “Parite 1,5 seviyesinin altında seyrediyor. Süt üreticisini zarar ettiren bu durum çok uzun zamandır böyle. Parite böyle seyrederken süt üreticiliği sürdürülebilir mi? Hayır. AK Parti iktidarı bunu göz ardı ediyor. Süt üreticisine yıllardır kulak tıkıyor” diye konuştu. 
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin başkanlığını yaptığı Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi Ağustos ayı başında Tarım Bakanı Vahit Kirişçi ile birlikte yaptıkları toplantıda “üreticilerimize ve dolayısıyla vatandaşlarımıza getirebileceği olumsuz etkileri asgari düzeyde tutmak için alınabilecek olası tedbirleri” belirleyen “yol haritasını” oluşturduklarını hatırlatan Akın, şöyle devam etti: “Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi süt üreticilerinin isyanına seyirci kalıyor. Maliye Bakanı’nın talimatıyla çiğ süt fiyatını belirleyen Bakanlık Komitesi AK Parti iktidarının iki dediğini bir etmeyince olan süt üreticisine oluyor. Enflasyonu ezemeyen iktidar, süt üreticisini enflasyon karşısında yalnız bırakıp, üreticiyi enflasyona ezdiriyor. ‘Tedbir alacağız’ diyen iktidarın bakanları, enflasyon ateşini söndürmeyi bırakın ateşin altına odun atıyorlar. Enflasyonun sorumlusu iktidarın ta kendisidir. Ne süt üreticisi ne çiftçi ne esnaf ne de vatandaşlarımız. İktidarı uyarıyorum: Yarını beklemeden bugün, hemen şimdi süt üreticisini nefes aldıracak çözümü uygulamaya koyun.” 
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli