Tarih: 24.01.2014 00:00

AKP adayı, sanatçı rahmetli Necdet Tosunun arkadaşı ile buluştu

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Burhaniye Belediye Başkan adayı Necdet Uysal, seçim çalışmaları için gittiği `Necdet Tosun Kafeteryası`nda kahvesini yudumlayan Burhaniyeli Sinema Sanatçısı Necdet Tosun`un çocukluk arkadaşı Rahmi Eser`den anılarını dinledi.
Hacıahmet Mahallesi Kavaklı Mevkisindeki evinde doğup, mahalledeki arkadaşları ile birlikte büyüyen 10 Mayıs 1975 yılında aramızdan ayrılan Burhaniyeli Sinema Sanatçısı Necdet Tosun`u çocukluk arkadaşlarının hiç unutmadıkları ve eski anılarını anlatmaları dikkat çekti.
Mahallede Sadettin Beyin çalıştırdığı `Necdet Tosun Kafeteryası`nda kahvesini yudumlayan Necdet Tosun`un çocukluk arkadaşı 88 yaşındaki Rahmi Eser, "Necdet Tosun, mahallemizde terzi kalfasıydı. Çok komikti ve bizleri kırar geçirirdi. O zamanlarda da kiloluydu ve çok hareketli bir gençti. 25 yaşında İstanbul`a gitti ve orada artist oldu" diye yaşamından bilgi verdi.
"Fırsat buldukça da İstanbul`dan Burhaniye`ye gelir bizlerle sohbet eder çocukluğumuzdan bahsederdik. Çok duygusal bir arkadaşımız idi. Necdet`i hiç unutamadık. Hep bahseder, aramızda yaşatırız" diyen Rahmi Eser, "Babası Burhaniye Hükümet Binasında Tapu memuruydu. Yani biz `Tapucu` derdik. Tapucunun oğlu derdik" diye tanıttı.
Necdet Tosun, gibi ülkemize ve dünyaya mal olmuş bir sanatçının Burhaniye`den çıkmasının büyük onur olduğunu vurgulayan Hacı Ahmet Mahallesi Muhtarı Aygün Seçen`de "Aramızdan ayrılan Sinema Sanatçısı Necdet Tosun ile genç yaşta kaybettiğimiz oğlu Gürdal Tosun`a Allahtan rahmet diliyoruz" dedi.
Burhaniye AK Parti Belediye Başkan adayı Uysal, Hacı Ahmet Mahallesinde Muhtar Aygün Seçen ile birlikte Sinema Sanatçısı Necdet Tosun`un mahalle arkadaşları uzun süre sohbet edip anılarını tazelediler. 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —