Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

?Aktüel Arkeoloji?nin ?Mysia? sayısı Dergide Kyzikos ve Daskyleion da var

?Aktüel Arkeoloji?nin ?Mysia? sayısı Dergide Kyzikos ve Daskyleion da var

?Aktüel Arkeoloji? dergisinin mayıs/haziran 2021 sayısının tamamı, Balıkesir ili sınırları içindeki ören yerleri ve antik kentlere ayrıldı.

?Aktüel Arkeoloji? dergisinin mayıs/haziran 2021 sayısının tamamı, Balıkesir ili sınırları içindeki ören yerleri ve antik kentlere ayrıldı.
?Mysia´nın Gizemli Toprakları? ana başlığı altındaki yayında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile yapılan bir röportajın yanı sıra şu yazılara yer verildi:
Gürcan Polat(Balıkesir´den bir duayen geçti: Tomris Bakır), Eylem Özdoğan(Tarih öncesinde Balıkesir), Çiçek Karaöz-Özgün Kasar-Kaan İren(Balıkesir´de bir ilk çağ eyalet başkenti: Daskyleion), Gürcan Polat(Antandros antik kenti), Ahmet Tercanlıoğlu-Serdal Gündoğdu(Kyzikos Antik Kenti´ne bir bakış), Hüseyin Murat Özgen(Adramytteıon(Ören) Antik Kenti ve Edremit Körfezi güney sahası), Murat Dündar-Yusuf Manastırı), Acıoğlu-Oğuz Koçyiğit(Ortaçağ´dan günümüze Balıkesir), İlknur Altun Şatıroğlu(Poımanenon/Eski Manyas), Nurettin Öztürk-Berna Kavaz Kındığılı(Zeytinliada Manastırı), Serdar Genç(Karesi Bey´in mirası kadim şehir, Balıkesir), Yılmaz Arı(Kaderleri göç olan insan ve kuşların yollarının kesiştiği coğrafya: Manyas Gölü), Ali Atmaca(Bandırma Müzesi), Aytekin Yılmaz(Kuva-yi Milliye Müzesi)
Balıesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, dergide yayınlanan röportajında şu değerlendirmede bulundu:
?Bizim bir hedefimiz var: Doğasıyla, turizmiyle, sanatıyla, kültürüyle, gastronomisiyle bir marka olmak. Balıkesir, şu an bu hedef için kilitlendi ve ?Marka şehir Balıkesir´ projesini hayata geçirdik. Topyekun güç birliği yaptığımız bu proje sayesinde şehrimizin tarihi ve kültürel değerlerini de daha güçlü bir şekilde tanıtacak, geleceğe daha güvenli adımlarla yürüyeceğiz. Balıkesir, açık hava müzesine dönüşebilecek muhteşem bir potansiyele sahip. Şu an bilinen ve kazı çalışmalarının sürdüğü, Antandros, Kyzikos, Daskyleion ve Adramyttıon olmak üzere 4 büyük antik kentimiz var. Büyükşehir olarak belirli protokoller kapsamında bu 4 kazı alanına da destek veriyoruz.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı