Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Ali Savaş Ziraat Odası delege adaylığını açıkladı

Ali Savaş Ziraat Odası delege adaylığını açıkladı

Marmarabirlik’e bağlı S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde 2002-2008 arası yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Ali Savaş, Erdek Ziraat Odası’na başkan olabilmek üzere ...

Marmarabirlik’e bağlı S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nde 2002-2008 arası yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Ali Savaş, Erdek Ziraat Odası’na başkan olabilmek üzere ikamet ettiği Yalı Mahallesi’nden delege adayı olduğunu söyledi. 
Erdek Ziraat Odası delege adaylığını açıklamak üzere ziyaret ettiği gazetemizde adaylığı ile ilgili hedeflerini paylaşan Ali Savaş, Marmarabirlik’e bağlı S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nden rahmetli Refi Taviloğlu’nun başkanlığında 2002-2008 yıllarında yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığını söyledi. 
Taviloğlu’nun yakın çalışma ekibinde görev yaptığını ifade eden Savaş, 2008 yılından sonra Erdek ve Paşaliman Adası’nda çiftçilik yaptığını, yeni yılın ilk aylarında Erdek Ziraat Odası’nda gerçekleşecek başkanlık seçiminde aday olabilmek üzere Yalı Mahallesi’nden delege adayı olacağını kaydetti.  
Savaş, devam eden konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Biliyoruz ki delege sistemi ile başkanlık seçimi yapılır, nihai amacım başkanlıktır. Bu amacın lüzumlu hale gelmesinde önemli etkenlerini Yeni Erdek Gazetesi aracılığıyla Erdek halkına açıklamak istedim. Öncelikle, Erdek Ziraat Odası tüm üyelere en geniş ölçüde hitap etmeli tarımsal faaliyetleri sadece zeytincilikten ibaret olarak görmemeli. Arıcılık, hayvancılık, yer bitkileri yetiştiriciliği de zeytincilik gibi önemsenmelidir. Eksikliği önemli ölçüde hissedilen Erdek Zeytincilik Meslek Lisesi ve Zeytin üretimi ve değerlendirilmesi meslek yüksek okulu projelendirilmelidir. Bakımsız olan zeytin bahçelerinin bakımının sağlanması için ziraat odası bünyesinde zeytin bakım birimi kurulmalı ve istihdam, üretim açısından desteklenmesi gerekmektedir. İstanbul ve Bursa gibi büyükşehirlerin lojistik imkanları gözönüne alınıp bir an önce Erdek’te seracılığın projelendirilip geliştirilmesi istihdam ve üretim alanlarının açılması önemsenmeli. Küçük üreticinin üretmiş olduğu her türlü ürünün halkla buluşturulabilmesi için yerel ürünler pazarı projelendirilmeli ve hayata  geçirilmelidir. Ayrıca her ne kadar sivil toplum örgütlerine siyasetin karışmaması gerektiği söylense de geçmişte de bu mümkün olmamıştır.  Kamu otoritesi, yerel idari otoriteler, müdürlükler  ve ilişkili meslek örgütleri ve siyasi partiler ile üreticilerimizin bir arada uyum içinde çalışması sağlanmalıdır. Ali Savaş olarak ekibimle birlikte tüm kurumların desteğini alarak uyum içinde çalışmak ve Erdek merkez ve bağlı tüm kırsal mahallelerde ikamet eden üreticileri daha iyi imkanlara kavuşturmak ve heyecanlarını arttırmak için Erdek Ziraat Odası Yalı Mahallesi delegeliğine ve başkanlığa adayım. Birlikte başaracağız tüm üreticilerimizin desteğini bekliyorum.”
Haber: Tuncay Ertan 
 



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli