Alkol ölçüm cihazları çevreye zarar veriyor
Trafik ekipleri tarafından yapılan alkol denetimlerinde sorasında kullanılan plastik ağızlıkların çevreye atılmasının çevre kirliliği yarattığı açıklandı.
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Haziran 2013 - Çarşamba 00:00
Güncelleme: 05 Haziran 2013 00:00
Alkol ölçüm cihazları çevreye zarar veriyor
Trafik ekipleri tarafından yapılan alkol denetimlerinde sorasında kullanılan plastik ağızlıkların çevreye atılmasının çevre kirliliği yarattığı açıklandı.
Çevreci vatandaşlar, polis tarafından yapılan alkol muayeneleri sırasında çevreye ciddi zarar verildiği şikayetlerini dile getirdiler. Dile getirilen şikayetlerde polis ekiplerinin kullandıkları plastik ağızlıkları çevreye attıkları ve denetleme saatinin tamamlanmasından sonra da bırakıp gittikleri belirtildi.
Kentin belirli noktalarında özellikle geceleri yapılan alkollü araba kullananlara yönelik denetimlerde üfleme cihazları kullanılırken, bu üfleme cihazlarının her sürücü için tek kullanımlık olan ağızlıkları her sürücü için ambalajından çıkarılmakta ve kullanıldıktan sonra çevreye atılmakta.
Her denetleme noktasında her akşam onlarca ağızlık parçasının çevreye atıldığını belirten kentimiz vatandaşları, bu ağızlıkların aslında ciddi bir sağlık sorunu da yapabileceği görüşündeler. İnsan ile temas eden şırıngalar gibi bu ağızlıkların da tıbbi atık sayıldığını hatırlatan vatandaşlarımız, aslında bu ağızlıkların toplanıp tıbbi atık imha noktalarına teslim edilmesi gerektiği görüşünü hatırlatmaktalar.
Trafik ekipleri için bu ağızlıkların atılmamasının sağlanmasının zor olmayacağı görüşünü hatırlatan Balıkesirliler, her araçta bulunan torbalar vasıtasıyla bu ağızlıkların biriktirilerek ilgili yerlere ulaştırılmasının zor olmadığı görüşünü iletiyorlar.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
1

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

2

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

3

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

4

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

5

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

6

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

7

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi