Alman kadın Erdek'te Müslüman oldu
Erdek İlçe Müftülüğü, Almanya vatandaşı Zahra Sophie'nin Müslüman olma isteği üzerine düzenlenen anlamlı bir "İhtida Merasimi"ne ev sahipliği yaptı.
Erdek Haber
Yayın: 29 Mayıs 2025 - Perşembe 12:53
Güncelleme: 29 Mayıs 2025 12:53
Alman kadın Erdek

Erdek İlçe Müftülüğü, Almanya vatandaşı Zahra Sophie'nin Müslüman olma isteği üzerine düzenlenen anlamlı bir "İhtida Merasimi"ne ev sahipliği yaptı. Merasimde İslam dininin temel prensipleri üzerine bilgilendirilen Sophie, Müslüman olarak hayatında yeni bir sayfa açtı.

Müftülük binasında gerçekleştirilen merasimde İlçe Müftüsü Doğan Eygün, Zahra Sophie'yi bu önemli kararından dolayı tebrik ederek, "İslam ile şereflenen ve hayatına yeni bir yön veren kardeşimize iman ve istikamet üzere bir yaşam diliyorum" dedi. Müftü Eygün'ün verdiği detaylı bilgi ve samimi dileklerle başlatılan merasimde duygusal anlar yaşandı.

Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan ve Zehra Safiye ismini seçen Zahra Sophie, dualar ve tekbirler eşliğinde gerçekleşen törenle resmen İslam'a adım attı. Merasimin sonunda, Müftü Eygün, İslam'a kabul edilen Zehra Safiye'ye "İhtida Belgesi"ni takdim etti. Manevi hediyelerin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlarından Almanca Kur'an-ı Kerim ve Meali ile İslam'a dair geniş bilgiler sunan Almanca eserler de hediye edildi.

Yeni hayatında anlamlı bir başlangıç yapan Zehra Safiye, tören boyunca hem yerel hem de manevi destek gördü. İhtida merasimi, İslam dinine katılımı ve bu sıcak karşılaması anısına özel bir gün olarak kaydedildi.

Haber: Tuncay Ertan

Anahtar Kelimeler: Alman kadın Erdek' Müslüman
  • Pazartesi 7.7 ° / -0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 5.5 ° / 0.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 13.8 ° / 1.6 ° Güneşli
1

Gönen'de hafif ticari aracın çarptığı yaya öldü

2

MAÇIN ARDINDAN

3

Bandırmaspor, Vanspor’u iki golle geçti: 2-0

4

Erdekspor evinde fark yedi: 0-4

5

Erdek’te karate turnuvası düzenlenecek

6

Lions Kulübü’nden burs desteği

7

Erdek’te tavla turnuvası