ALTIN DAMLA SERÜVENİ ERDEK’TE BAŞLADI!
Zeytinin anavatanı, erken hasatla şifa dağıtıyor...
Erdek Haber
Yayın: 07 Ekim 2025 - Salı 12:00
Güncelleme: 08 Ekim 2025 14:00
ALTIN DAMLA SERÜVENİ ERDEK’TE BAŞLADI!

Erdek, binlerce yıllık zeytin kültürüyle bir kez daha doğanın mucizesine tanıklık ediyor. Devrim Zeytinyağı Fabrikası, yılın ilk erken hasat zeytinyağını üretmeye başladı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte dalından tek tek toplanan yeşil zeytinler, geleneksel yöntemlerle işlenerek altın sarısı şifa damlalarına dönüşüyor.

Fabrika sahibi Devrim Korkmaz, sezonun umut verici başladığını belirterek şunları söyledi: “Erken hasat, bizim için sadece üretim değil, bir tutku meselesi. Yeşil zeytinin aroması, yoğunluğu ve sağlığa katkısı bambaşka. Bu yağın her damlasında emek, sabır ve doğaya duyulan saygı var.”

Zeytinin toplanmasından şişelenmesine kadar her adımda geleneksel yöntemlere sadık kaldıklarını vurgulayan Korkmaz: “Zeytini sabahın en erken saatlerinde, elle topluyoruz. Hiç bekletmeden fabrikaya getirip hemen sıkıma alıyoruz. Soğuk sıkım yapıyoruz çünkü vitaminini, aromasını, şifasını kaybetmesin istiyoruz. En doğal haliyle sofralara ulaşsın diye çalışıyoruz. Zeytin bizim geçmişimiz, geleceğimiz. Her damlası, bu topraklara olan borcumuzu ödediğimizin bir göstergesi.” diye konuştu.

Altın damlalar şimdiden şişelendi, raflardaki yerini aldı. Şifa dolu bir sezon başladı. Erdek’in kalbinden çıkan bu doğal lezzet, şimdi sofralara sağlık, umut ve bereket taşıyor.

Erken hasat zamanı geldi. Şimdi en tazesi, en doğalı!

Haber: Tuncay Ertan 

 

Anahtar Kelimeler: ALTIN DAMLA SERÜVENİ ERDEK’ BAŞLADI!
  • Cuma 14.5 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.6 ° / 10 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 18.1 ° / 6.9 ° Güneşli
1

Erdek’te erik ağacı kasım ayında meyve verdi

2

Ahmet Akın Kuvayımilliye ruhunu Ankara’ya taşıdı: “Şehrimizin menfaati her şeyin üzerindedir.”

3

ERDEK ADLİYESİNDE HAREKETLİ SAATLER

4

Öğrenciler “Atatürk ve Vatan Sevgisi”yle Fidan Dikti

5

Fatih Caddesi aylardır karanlığa mahkûm!

6

İtfaiye erleri eğitim ile donanımlarını arttırıyor

7

Çömez’den yeni liman açıklaması