Altınolukun nüfusu ilçe olmak için yetersiz kalıyor
Geçtiğimiz hafta T.B.M.Msine sunulan Büyükşehir taslağında Altınolukun ilçe olup, Zeytinli, Akçay ve Güre beldelerinin de Edremitten alınması söz konusuydu.
Bölge Haberleri
Yayın: 17 Ekim 2012 - Çarşamba 12:00
Güncelleme: 17 Ekim 2012 12:00
Altınolukun nüfusu ilçe olmak için yetersiz kalıyor
Geçtiğimiz hafta T.B.M.M`sine sunulan Büyükşehir taslağında Altınoluk`un ilçe olup, Zeytinli, Akçay ve Güre beldelerinin de Edremit`ten alınması söz konusuydu. Bunun üzerine Edremit`ten bir grup geçtiğimiz perşembe günü geniş bir katılımla Ankara`ya gitti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur`la görüşen heyet amacına ulaştı ve söz konusu beldelerin Edremit`te kalmasını sağladı. Bu seferde Altınoluk`un ilçe yapılması rafa kalktı. Konuyla alakalı konuşan Edip Uğur, "Araştırdık, Akçay ve Zeytinli halkı uzaklık nedeniyle kesinlikle Altınoluk`a bağlanmak istemiyor. Buna Güre de katılınca biz Edremit`in ilçe sınırlarını Güre-Altınoluk arasındaki Manastır Çayı`na kadar olarak belirledik. Ama bu durumda da Altınoluk`un nüfusu ilçe olmak için yetersiz kalıyor" dedi. 
"GELSELER DE FARKETMEZ"
Bu gelişmelerin ardından bu kez Altınoluk`luların otobüs kaldırarak Ankara`ya  gideceği öğrenildi.  
Bununla ilgili de konuşan Uğur: "Biz hiçbir siyasi hesabın içerisinde olmaksızın, Altınoluk`un talebi üzerine Edremit`i ikiye bölerek yeni bir Altınoluk ilçesi kurulmasını istemiştik. Edremit`in toplam nüfusu 125 bin. Edremit ve Kadıköy 70 bin, Akçay, Zeytinli, Güre ve Altınoluk ise toplam 55 bin nüfusa sahip. Şimdi Akçay, Zeytinli ve Güre`yi buradan çıktın mı geriye 16-17 bin nüfus kalıyor. Bu rakamla da Altınoluk`un yasal olarak ilçe olması çok zor. Hal böyle olunca, şimdi Altınoluk`lular da Ankara`ya gelse ne değişecek? Oturur konuşuruz. Çayımız, kahvemiz, yemeğimiz mevcut. Onları da bir şekilde ağırlarız ama bu şartlarda artık Edremit tek ilçe olmak zorunda" dedi. 
Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 30.9 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 31.1 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 32.5 ° / 14.9 ° Güneşli
1

BANDIRMA’DA ULAŞIM VE ALTYAPI HAMLESİ: ŞEHİR MODERNLEŞMEYE DEVAM EDİYOR

2

Milletvekili Çömez: “Uzun Dere’ye zehir akıyor”

3

“3 Ada Kültür Sanat Günleri” Başlıyor

4

Zirai ilaçlar artık reçeteyle satılacak

5

Kurtdere’de Altın Kemer’in sahibi Orhan Okulu

6

Marmara Adası’ndaki yangın kontrol altına alındı

7

CANSIZ BEDENİ 68 METRE DERİNLİKTE BULUNDU