Altınova kırsal mahalle bağlantı yolu güvenli hale getiriliyor
Ulaşımı daha güvenli hale getirmek amacıyla Ayvalık İlçesi Altınova kırsal mahalle bağlantı yolu, mezarlık çıkışında sinyalizasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Trafik güvenliği bakımından risk taşıyan ve pek çok canı yitirdiğim
Bölge Haberleri
Yayın: 09 Ekim 2021 - Cumartesi 19:09
Güncelleme: 09 Ekim 2021 19:09
Altınova kırsal mahalle bağlantı yolu güvenli hale getiriliyor

Ulaşımı daha güvenli hale getirmek amacıyla Ayvalık İlçesi Altınova kırsal mahalle bağlantı yolu, mezarlık çıkışında sinyalizasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Trafik güvenliği bakımından risk taşıyan ve pek çok canı yitirdiğimiz trafik kazalarının yaşandığı İzmir – Çanakkale yolu Altınova 2’nci bağlantısı, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in girişimleriyle ışıklı sinyalizasyon sisteminin yapımı gerçekleştirildi. 
Kavşakta ayrıca kırmızı ışıkta bekleme sürelerini aza indirmek için yeni teknolojiler de kullanıldı. Asfalt altına monte edilen loop dedektörler sayesinde oluşturulan elektriksel manyetik alandan araçların geçmesine göre yeşil ışık sürelerinin belirlenmesi hedeflendi. Böylece trafik ışıkları araç yoğunluğuna göre çalışarak yakıt ve zamandan tasarruf sağlanması hedefleniyor. 
Vatandaşların yoğun olarak kullandığı ve kent merkezinin en önemli noktalarından birini ana yola ve kırsal mahallelere bağlayan kavşakta yıllardır pek çok kaza yaşandığını hatırlatan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Bu kazaların bir an önce önüne geçebilmek adına Karayolları Genel Müdürlüğü’yle yaptığımız görüşmeler neticesinde konunun hassasiyeti sebebiyle ilgili ekiplerimizle uzun uğraşlar verdik ve bu kavşağa son teknoloji sinyalizasyon sistemi kazandırdık.” dedi. 
Başkan Ergin, yayalar için de gerekli çalışmaların yapıldığını, trafik ve ulaşım güvenliğinin sağlam yapıya kavuşturulduğunu, şehir içi ulaşımın daha güvenli hale getirilmesi için yeni projeler üretmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi

  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
1

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

2

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

4

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

5

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

6

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım