Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ANKARA’DAN ADALAR’A TAM DESTEK

ANKARA’DAN ADALAR’A TAM DESTEK

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Ankara’da ilgili bakanlıklar nezdinde yaptığı başvurularla tuttuğunu koparıyor.

Marmara Belediye Başkanı seçildiği günden bu yana adaların çehresini değiştiren ve günden güne değer katan Başkan Aksoy, Ankara’dan müjdeli haberler vermeye devam ediyor. 

“Marmara Adalar bizim evimiz” sloganıyla yola çıkan Başkan Aksoy, Adalet Bakanlığı’ndan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan DSİ Genel Müdürlüğü’ne, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nden TOKİ’ye, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na kadar adalıların taleplerine göre hazırlanan projeleri onaylattırıyor. 

MARMARA’YA ADLİYE SARAYI 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşen Başkan Aksoy “Marmara İlçemizde Belediye Binamızın en üst katında yer alan Adliye’nin kendine ait, iş ve işlemlerine elverişli bir binaya ihtiyaç duyduğunu Adalet Bakanına ilettik. Kendisi, adalar ile ilgili söylediğimiz her konuyu en ince ayrıntısına kadar dinleyerek konu ile bizzat ilgileneceği sözünü verdi. En kısa zamanda güzel haberlerini bekliyoruz.” dedi. 

MARMARA ADASI’NA YÜRÜYÜŞ YOLU 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yatırım ve Projeler Daire Başkanı Erbülent Filtekin ile “Marmara Adası Yürüyüş Yolları” projesi hakkında görüşme sağladık. Güney Marmara bölgesinde 6 adet tescilli yapının ayakta kaldığı tek yürüyüş rotası olan Marmara – Saraylar trekking güzergahı için aldığımız 20 milyonluk ödenek müjdesini vatandaşlarımla paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Projenin detaylarını 45 gün içinde sizlerle paylaşıyor olacağız, hayırlı olsun.” dedi. 

SARAYLAR MAHALLESİ’NE KÜTÜPHANE 

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş ile Saraylar Kütüphanesi hakkında bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Aksoy, “Ahmet Remzi Dinçer Bekleme Salonu’nun 2. katında yer alacak kütüphanenin tefrişatı için çalışmalara başlandı. Avşa Ada’mızda da en kısa zamanda restorasyon çalışmalarını başlatacağımız tarihi binanın kütüphane olması için de gerekli adımlar atıldı. Marmara merkez ve Saraylar’ın ardından tüm çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Avşa Adamızda hayırlısıyla kütüphane binasına kavuşmuş olacak.” dedi. 

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ 31 OCAK’TA YAPILACAK 

TOKİ Başkan Yardımcısı Dursun Baştürk ile yaptığımız görüşmeler neticesinde TOKİ kura çekilişinin 31 Ocak 2023 Salı günü noter huzurunda yapılacağını öğrendiklerini söyleyen Başkan Aksoy “Mem 2. Etap TOKİ sözünü aldık hem de Avşa Adası’na yeni bir yatırım müjdesi aldık.” dedi. 

AVŞA SEYİR TEPESİ’NE MİLLET BAHÇESİ GELİYOR! 

Başkan Aksoy, “16.500 metrekarelik alana yürüyüş yolları, seyir alanları, etkinlik alanları, bisiklet yolları ve tematik bahçesi ile projesi hazır olan ve yaklaşık 1 ay içinde ihalesi yapılacak olan Millet Bahçesi’nin tamamlandığında Avşa Adası’na çok yakışacağını belirtti. 

AVŞA’YI SANAYİ SİTESİ İLE BULUŞTURACAĞIZ 

Geçtiğimiz günlerde Avşa Adası’nda başladıkları sanayi sitesi projesinin yapılacağı alanın tahsisi hususunda Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun ile görüştüklerini kaydeden Başkan Aksoy “Milli Emlak’a ait arazinin Belediyemize tahsisini sağlayan genel müdürümüze teşekkürlerimizi sunuyor, en kısa sürede Avşa Sanayi Sitesini sanayi esnafının hizmetine sunmak için çalışmalarımıza hız veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi. 

DERELER ISLAH EDİLECEK 

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’yı AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile birlikte ziyaret ettiklerini hatırlatan Başkan Aksoy, “Ziyaretimiz neticesinde İlçemizdeki derelerin eksikliklerinin tamamlanması konusunda yapılan projenin 25 Ocak’ta ihalesinin yapılacağını öğrendik. Genel Müdürümüze adalarımıza gösterdiği yakın ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum.” dedi. 

MARMARA’DA ENERJİ HATLARI YER ALTINA ALIYOR 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcımız Abdullah Tancan ile Marmara Adası’nda bulunan elektrik hattının yer altına alınması ve elektrik dağıtım sistemlerinde ideal transformatör sayısının sağlanması hususundaki taleplerin iletildiğine vurgu yapan Başkan Aksoy, “Sayın Bakanımız bu isteğimize çok olumlu bakarak bir çalışma başlatılacağını ifade etti. Umuyoruz en kısa zamanda bu güzel haberi de hemşerilerimizle paylaşırız.” dedi. 

ADALARIN LİMANLARINDA YAŞANAN SORUNLAR ÇÖZÜLECEK 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun ve Tersaneler ve Kıyı Tesisi Genel Müdürü Salih Tan’a Saraylar Liman Tesisi ve adalardaki diğer limanlardaki mevcut sorunların iyileştirilmesi için hazırladıkları çalışmaların sunulduğunu dile getiren Başkan Aksoy, “Projelerimize olumlu bakan bakanımız ve genel müdürümüze teşekkür ediyor, en kısa zamanda güzel haberlerini bekliyoruz.” diyerek sözlerine ekledi. 

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: ANKARA’ ADALAR’ DESTEK
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli