“Antandros Antik Fest” başlıyor
Edremit Altınoluk’ta yer alan antik Antandros kenti için düzenlenecek “Antandros Antik Fest 25” etkinlikleri 16-18 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Bölge Haberleri
Yayın: 14 Mayıs 2025 - Çarşamba 11:09
Güncelleme: 14 Mayıs 2025 11:09
“Antandros Antik Fest” başlıyor

Edremit Altınoluk’ta yer alan antik Antandros kenti için düzenlenecek “Antandros Antik Fest 25” etkinlikleri 16-18 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Program kapsamında arkeoloji, mitoloji, antik yeme, turizm, sanat, spor, müzik programları düzenlenip, atölye çalışmaları yapılacak, çeşitli söyleşiler vatandaşlarla buluşacak.

Antandros kazılarını 2000 yılından bu yana Prof. Dr. Gürcan Polat yürütüyor.

Antandros Şehrini Kurtarma, Koruma ve Yaşatma Derneği’nin, kısa ismiyle Antandros Derneği’nin başkanlığını yıllardan beri, Bandırmalı Gülçin Cömert yapıyor.

Ankara Üniversitesi, İletişim Fakültesi mezunu olan Cömert, uzun yıllar farklı belediyelerin iletişim birimlerinde görev yaptı. Cömert, bölgenin kültürel mirasına sahip çıkılması ve Antandros Antik Kenti’nin gün ışığına çıkarılması için bir grup gönüllüyle birlikte, 1999 yılında Antandros Derneği’nin kurulmasına öncülük etti. Bugüne kadar 5.000’e yakın çocuğu arkeoloji ile tanıştıran Cömert, bu çabaları dolayısıyla çeşitli ödüllere değer bulundu.

ANTANDROS ANTİK KENTİ

Antandros Antik Kenti, Edremit’in Altınoluk Mahallesi’ne 2 kilometre uzaklıkta yer alan önemli bir Troas kentidir. Mysia ile Troas arasında uzanan yolu kontrol eden stratejik bir konumda bulunan Antandros’un kuruluşu bazı antik yazarlara göre Troia Savaşı’nın öncesine kadar uzanır.

Antandros’ta, 2000 yılında yüzey araştırmasıyla başlanan akademik kazı çalışmaları, 2007 yılından beri Bakanlar Kurulu kararıyla, Prof. Dr. Gürcan Polat’ın yönetiminde sürüyor.

ÖNDER BALIKÇI

Anahtar Kelimeler: “Antandros Antik başlıyor
  • Pazar 18.1 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.5 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
1

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

2

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı

3

Altyapı Çalışmalarında Arkeolojik Kalıntılar Çıkıyor

4

Mahkeme kararı: “Bu hayvanlar Türkiye’ye sokulamaz”

5

Kyzikos Antik Kenti İçin Önemli Ziyaret: Kazıların Hızlandırılması Talebi Kültür Bakanlığı'na İletildi

6

Milletvekili Dr. Mustafa Canbey’den CHP’nin Meydan Hamlesine Sert Tepki

7

Erdek’te erik ağacı kasım ayında meyve verdi