Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında değişiklik
Zorunlu trafik sigortalarında değişikliğe gidildi.
Bölge Haberleri
Yayın: 06 Aralık 2021 - Pazartesi 17:00
Güncelleme: 06 Aralık 2021 17:00
Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında değişiklik

Zorunlu trafik sigortalarında değişikliğe gidildi.
Trafik kazalarında iskonto oranı yüzde 1,80’den yüzde 1,65’e indirildi. Araç hasarlarının onarımında ise öncelikle orijinal parça kullanımı koşulu getirildi.
Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre araç hasarlarının onarımında öncelikle orijinal parça kullanımı getirilirken, bunun olmadığı ya da hak sahibinin onayının alınması durumunda hasar gören parça, eşdeğer bir parça ile değiştirilebilecek.
Yapılan düzenlemeyle araçların onarımında zarar görenlerle sigortacıların arasındaki en önemli uyuşmazlık noktasının giderilmesi amaçlanıyor.
Resmi Gazete’nin, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu(SEDDK) açıklamasıyla duyurulan yeni düzenlemede, trafik kazalarında iskonto oranının yüzde 1.80’den, yüzde 1.65’e indirildiği belirtildi.
İskonto oranı, trafik kazaları sonucunda bedeni olarak zarar gören kişilere ve hak sahiplerine ödenecek tazminatın en önemli belirleyici unsurlardan biri olarak niteleniyor.
Haber Merkezi

  • Perşembe 25.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cuma 22.6 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

2

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

3

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

4

Ekinlik’te su sıkıntısı

5

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı

6

AK Parti’den Erdek’te yoğun ziyaret turu

7

BANDIRMA’YA 4 YENİ PARK MÜJDESİ