Araçlarda cam filmine % 70 şartı getiriliyor
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nın geçen hafta düzenlediği toplantıda cam filmlerine yönelik kararlar alındı. Buna göre araçların ön camına ışık geçirgenliğinin en az % 70 olması şartıyla cam film uygulanabilecek.
Bölge Haberleri
Yayın: 21 Aralık 2017 - Perşembe 18:05
Güncelleme: 21 Aralık 2017 18:05
Araçlarda cam filmine % 70 şartı getiriliyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nın geçen hafta düzenlediği toplantıda cam filmlerine yönelik kararlar alındı. Buna göre araçların ön camına ışık geçirgenliğinin en az % 70 olması şartıyla cam film uygulanabilecek.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nın geçen hafta düzenlediği toplantıda cam filmi tartışmasına son nokta konuldu.
Toplantıda Karayolları Trafik Yönetmeliği´nin 14. maddesinde yapılması planlanan değişiklikler tasarı haline getirildi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı´na sunulan tasarıda, "Araçların ön camına hiçbir şekilde cam filmi uygulaması yapılamaz. Sürücünün 180 derece ön görüş alanı içerisinde sağ ve solunda kalan yan camlara cam filmi ile birlikte camın toplam ışık geçirgenliğinin en az % 70 olması şartıyla cam film uygulanabilir" denildi.
Tasarıda sürücülerin arkasında kalan camlara film uygulanabileceği kaydedilirken, uygulanan filmle birlikte camın ışık geçirgenliğinin % 70´in altında olabileceği belirtildi. Yolcu taşıma araçlarında acil çıkış camlarına film uygulanamayacağı kaydedildi.
Haber Merkezi

  • Salı 15.3 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 7.7 ° / 1.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.2 ° / 0.5 ° Güneşli
1

İL BİRİNCİLİĞİ GURURU: OCAKLAR ORTAOKULU’NDAN TÜRKİYE YOLCULUĞU

2

Ömer Metin zorlandı ama kazandı

3

Japon Heyet, Erdek’te Su Ürünleri Üretim Alanlarını İnceledi

4

Can Dost Şubat-Mart programı belli oldu

5

Mamun Bahçeleri Yokuşunda Kaza: 2 Motorcu Yaralandı

6

Şubat’ta Bahar Havası: Erdek’te Sahiller Doldu

7

Türkiye’de ilk olacak "Lisanslı Zeytinyağı Depoculuğu" için imzalar atıldı