Ar’ın projesine GMKA desteği

Ar’ın projesine GMKA desteği

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar’ın yürütücülüğündeki

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar’ın yürütücülüğündeki “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Ufuk Avrupa Programı Kapsamında Proje Geliştirme Eğitimi ve Mentörlük Hizmeti” isimli proje “Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) 2024 Yılı Teknik Destek Programları” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

GMKA’nın 2024 yılı “Beşeri ve Sosyal Gelişim Teknik Programı” kapsamında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi akademisyenlerinin uluslararası proje yazma ve yönetme becerilerini geliştirmek için eğitim danışmanlık ve mentörlük hizmetlerini içeren ve teknik destek, üniversitenin “Ufuk Avrupa/Horizon Europe” programı kapsamında uluslararası fon fırsatlarını kullanma kapasitesini artırmayı, araştırma ve proje geliştirme süreçlerini iyileştirmeyi, eğitim ve bilgi faaliyetlerini güçlendirmeyi, mentörlük ve rehberlik hizmetleri sunmayı, üniversitenin proje saygınlığını artırmayı ve sonucunda bölgenin kalkınmasına destek olmayı amaçlıyor.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitim programı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi akademisyenlerine uluslararası fonlara erişim imkânı sunacak projeleri hazırlama konusunda yetkinlik kazandırmayı hedefliyor.

Üniversitenin bilimsel kriterlerle seçilecek ve aynı zamanda eğitimde gönüllülükte aranacak 20 akademisyene eğitim ve mentörlük hizmetlerinin verileceği programda faaliyetlerin hedef grup için kapsamlı ve etkili bir destek sistemi sağlanması tasarlanıyor.”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Projesi GMKA tarafından desteklenmeye hak kazanan öğretim üyemiz Prof. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar’ı ve ekibini kutlar, başarılarının sürmesini dileriz” dedi.

ÖNDER BALIKÇI