Arslan da sandıktan kaçtı
Edremit’te “mor sandık” uygulaması
Bölge Haberleri
Yayın: 31 Ocak 2024 - Çarşamba 06:39
Güncelleme: 31 Ocak 2024 06:39
Arslan da sandıktan kaçtı

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin’den sonra Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da üyeler arasında yapılacak ön seçime katılmayacağını açıkladı.

CHP’nin yerel seçimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili, MYK Üyesi Ensar Aytekin’in, Edremit’te 12 belediye başkan aday adayı ile yaptığı toplantıdan sonra bir açıklama yapan Arslan, Edremit’teki CHP üyelerinin katılımıyla yapılacak ön seçime(eğilim yoklaması) katılmayacağını, partisinden istifa ettiğini belirtti.

“MOR SANDIK” UYGULAMASI

Edremit’te, 4 Şubat 2024 Pazar günü “mor sandık” seçimi gerçekleşecek.

CHP Genel Merkezi, anket, kamuoyu yoklaması gibi yöntemlerle belediye başkan aday adayı sayısını önce beşe düşürdü.

Genel Merkez, ön seçimde beş aday adayı arasından seçilebilir durumdaki iki kadın aday adayının yarışmasına karar verdi. Buna göre Edremit’teki 8 bin 341 CHP üyesi, 4 Şubat 2024 Pazar günü, Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde yapılacak ön seçimde Nevin Sayman ve Seval Bozkurt arasında seçim yapacak. CHP böylece ilk kez “mor sandık” uygulamasıyla ön seçimi gerçekleştirecek. Ön seçimin koordinasyon ve denetlenmesi için de kadın MYK üyeleri ile kadın PM üyeleri görev alacak.

BARÇİN DE ÇEKİLMİŞTİ

Manyas Belediye Başkanlığını iki dönemdir sürdüren Tancan Barcin de 3 Şubat 2024 Cumartesi yapılacak olup, 740 üyenin katılma hakkı bulunan ön seçime katılmayacağını açıklamıştı. Bunun üzerine 4 aday adayı ön seçime katılacak.

Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Arslan sandıktan kaçtı
  • Pazartesi 33.6 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Salı 33 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
1

Balıkesir’de deprem seferberliği çağrısı

2

Amatör Balıkçılar Büyükşehir’in yarışmasında hünerlerini sergiledi

3

Gönen’in gururu Mustafa Çulcu’nun adı ölümsüzleşiyor

4

DAHA GÜZEL BIR BANDIRMA İÇİN BÜYÜK DÖNÜŞÜM BAŞLADI

5

CHP’de Atak toplantısı

6

Balıkesir’de Naci Görür deprem gerçeğini anlatacak

7

TGC, Evrensel Gazetesi’ne saldırıyı kınadı