Asgari ücret belli oldu
2014te geçerli olacak net asgari ücret yılın ilk yarısı için 846, ikinci yarısı için 891 lira olarak açıklandı. Asgari ücrette 16 yaş sınırı da kaldırıldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 02 Ocak 2014 - Perşembe 00:00
Güncelleme: 02 Ocak 2014 00:00
Asgari ücret belli oldu
2014`te geçerli olacak net asgari ücret yılın ilk yarısı için 846, ikinci yarısı için 891 lira olarak açıklandı. Asgari ücrette 16 yaş sınırı da kaldırıldı.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2014`te geçerli olacak asgari ücreti belirledi. Buna göre yüzde 5+6 artışla, 2014`ün ilk yarısında net asgari ücret 846 lira, ikinci yarısında ise 891 lira olacak. Asgari ücrette 16 yaş sınırlandırması kaldırılarak tek asgari ücret açıklandı. Komisyon bu yılki ilk toplantısını 6 Aralık`ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, ikinci toplantısını 18 Aralık`ta Türk-İş`te ve üçüncü toplantısını 23 Aralık`ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK), dördüncü toplantısını tekrar Bakanlık`ta yapmıştı. Normal şartlarda dördüncü toplantıda asgari ücreti açıklaması beklenen komisyon, teknik çalışmaların tamamlanamaması nedeniyle yeni rakamı belirleyememişti.
Geçen yıl, asgari ücret yılın ilk 6 ayı için yüzde 4,1, ikinci 6 ay içinse yüzde 4,4 artırılmıştır. Asgari ücrette 2013 yılındaki ortalama artış ise yüzde 8,61 olmuştu.
Asgari ücret, halen 16 yaşından büyük bekar bir işçi için brüt bin 21 lira 50 kuruş, net 803 lira 68 kuruş olarak uygulanıyor.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 25.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cuma 22.6 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

2

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

3

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

4

Ekinlik’te su sıkıntısı

5

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı

6

AK Parti’den Erdek’te yoğun ziyaret turu

7

BANDIRMA’YA 4 YENİ PARK MÜJDESİ