Aşırı yağışlar ayçiçeğini vurdu
Aşırı yağışlardan dolayı ayçiçeği ürününün çık maması yüzünden tarla ların yeniden sürüldüğü belirtildi.
Bölge Haberleri
Yayın: 27 Haziran 2014 - Cuma 00:00
Güncelleme: 27 Haziran 2014 00:00
Aşırı yağışlar ayçiçeğini vurdu
Aşırı yağışlardan dolayı ayçiçeği ürününün çık maması yüzünden tarla ların yeniden sürüldüğü belirtildi.
Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Sadettin Kalpakçı yaptığı açıklamada ayçiçeği ekimi yapıldıktan sonra yağışlar yüzünden toprağın kaymak tutması nedeniyle ürünün çıkmadığını çıkanların da randımanlı olmadığını söyledi.
Kalpakçı, "Bu nedenle tarlalar boş kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalırken, Manyas yöresinde ayçiçeği tarlalarının tamamına yakını bozularak yeniden ekim yapıldı. Manyas`ta tahminen 6000 dekar ayçiçeği tarlası bozularak yeniden ekim yapıldı." dedi.
Kalpakçı, geçtiğimiz yıl ortalama verimin dekar başına 215 kgr. olduğunu ve 3000 ton civarında ayçiçeği üretiminin gerçekleştiğini açıkladı.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.4 ° / 12.2 ° false
1

100 yaşındaki hayırsever Hacı Ahmet Gemici

2

Erdek sahilinde kasım ayında deniz keyfi

3

Büyükşehir’den Gençlere ve Kültüre Yatırım

4

Marmarabirlik’ten 761 milyon TL’lik ödeme

5

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

6

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

7

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI