Tarih: 17.07.2013 00:00

Asker ailelerinin beklediği haber

Facebook Twitter Linked-in

Oğlu veya eşi askerde olduğu için geçimini sağlamakta zorlanan aileler, "Muhtaç Asker Ailelerine Yardım" programına başvurarak aylık 250 TL maaş almaya hak kazanacak.
- Bu durumda olan aileler, yaşadıkları il veya ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları`na dilekçeyle başvurabilecek.
- Askerlik görevini yapan kişi bekar ise anne veya babasının, evli ise eşinin ilgili mercilere başvurması gerekiyor.
- Başvuru yapılırken ailenin gelir durumunu gösterir belge, dilekçe sahibinin nüfus kağıdı, evliyse evlilik cüzdanı ve askerdeki kişiye ait askerlik belgesi de bulundurulması zorunlu olacak.
- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`in bizzat takip ettiği projeden yararlanmak için başvuran aile sayısının 60 bin civarında olduğu belirtildi.
- Geçen hafta Meclis Genel Kurulu`ndaki torba yasa görüşmelerinde konuşan Şahin yardımın `bedelli askerlik` çerçevesinde toplanan 2 milyar 230 milyon liralık kaynaktan karşılanacağını ifade etti.
- Aile Bakanlığı`nın bu başvurulara ilişkin araştırmasında 35 bin aileye vize çıktı. Diğer 25 bin başvurunun incelemesinin ise tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.
ÖDEMELER PTT KART`LA
- Aylık 250 TL maaş ödenecek ailelerin bir bölümünün işlemlerine başlandığı, diğer ödemelerin ise ağustos ayının ilk yarısına kadar yetiştirileceği öğrenildi.
- Muhtaç asker ailesine yapılacak aylık 250 TL`lik maaş ödemesi, askerlik süresince devam edecek ve iki ayda bir toplam 500 TL verilecek. Ödemelerin PTT Kart, sistemiyle yapılacağı da öğrenildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —