Ateşböceği ilçeden ayrılıyor

Ateşböceği ilçeden ayrılıyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının (TEGV) Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri projesi kapsamında Jp Morganın katkılarıyla yola çıkan Jp Morgan Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi yaklaşık 1 yıldır bulunduğu Erdekten ayrılıyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı`nın (TEGV) Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri projesi kapsamında Jp Morgan`ın katkılarıyla yola çıkan Jp Morgan Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi yaklaşık 1 yıldır bulunduğu Erdek`ten ayrılıyor.
Erdek`teki ilköğretim okullarında faaliyetlerini sürdüren Ateşböceği toplamda 47 bin çocuğa ulaşarak çocuklarımızın eğitimlerine katkıda bulundu. Bu Tır`ın misyonu dere tepe demeden, uzak yakın demeden tüm okullara her çocuğa ulaşabilmekti ve ulaştı.
TEGV`in eğitimde çocuklarımızın cinsiyet, ırk, din farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunacak okul dışı eğitim programları oluşturmak ve fırsat eşitliği yaratma ilkesinden yola çıkarak geliştirdiği Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri Türkiye genelinde çocukları eğitimle buluşturmaya ve çocuklar için bir umut kaynağı olmaya Erdek`ten sonra 7 Mayıs Pazartesi günü ilçemizden ayrılarak Balya ve Edremit ilçesinde devam edecek.
Erdek`teki İlköğretim Okullarındaki öğrencilerin gönüllerinde taht kuran ve öğrencilerin aklında Sinan Abi olarak hatırlanacak olan Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi Sorumlusu Sinan Ural yaptığı açıklamada, TEGV`in, ilköğretim çağındaki çocuklara devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak ve onlara yaşam becerileri kazandırmak amacıyla kurulduğunu belirterek, Türkiye genelinde 37 ilde 10 eğitim parkı, 54 öğrenim birimi, 21 gezici öğrenim birimi ve 3 il temsilciliği ile 88 noktada faaliyet gösterdiğini söyledi.
Ateşböcekleri, sponsorların desteği ile 90.000 km`ye yakın yol kat ederek çocuklarımıza eğitim desteği götürdü. Eğitimlerde, çocukta özgüven, değerlilik, kendini ifade edebilme, yaratıcılık ve empati gibi duygu ve becerilerin gelişimi, çevre insan hakları, sağlık ve trafik konularında farkındalık ve duyarlılık kazanmaları için uygun ortam sağlamayı amaçladıklarını anlatan Ural, şöyle konuştu: "Cumhuriyetin temel ilke değerlerine bağlı,akılcı,sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışcı, farklı düşünce ve inançlara saygılı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunacak eğitim programları uyguluyoruz. Ateşböceklerinde ve TEGV`in tüm eğitim etkinliklerinde yer alan kişisel gelişim, toplumsal değerler, sanat, dil, iletişim, zihinsel, düşünsel alanlardan oluşan üç alan altında eğitim etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Umut ediyorum ki Erdek`te geçirdiğimiz zaman zarfı içerisinde çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlayabilmişizdir." dedi. Ateşböceği, gerçekleştirdiği sosyal etkinliklerle de çocukların beğenisini kazandı. Çocukların ilgisinin bir hayli yoğun olduğu etkinliklerde çocuklar mutluluğu, Ateşböceği`nin yaydığı ışıktan alarak yaşadılar ve bu ışığı hiçbir zaman söndürmeyecekler.