Avşa Adası'nda Coğrafi İşaretli "Adakarası Üzümü" Bağ Bozumu Başladı
Avşa Adası'nın coğrafi işaretli şaraplık üzümü "adakarası" için bağ bozumu başladı.
Bölge Haberleri
Yayın: 09 Eylül 2024 - Pazartesi 21:40
Güncelleme: 09 Eylül 2024 21:40
Avşa Adası

Avşa Adası'nın coğrafi işaretli şaraplık üzümü "adakarası" için bağ bozumu başladı. Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer bağlarda çalışan işçileri ziyaret edip yetiştiricilere bereketli bir sezon diledi. Adadaki üzüm toplama işlemleri 20 gün sürecek.
Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası'nda coğrafi işaretli "Adakarası Üzümü" Bağ Bozumuna bugün başlandı. Rum döneminden beri adada yetişen siyah üzüm şarap üretimi için kullanılıyor. Avşa'da üzümleri işleyip şarap üreten 2 büyük 2 butik olmak üzere 4 farklı şarap fabrikası yer alıyor.

"BİR BAŞKADIR AVŞA" GÜNLERİ BAŞLIYOR

Öte yandan Marmara Adalar Belediyesi organizasyonu ile bu yıl ilk kez bağ bozumu günleri düzenleniyor. 13-14 ve 15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikler kapsamında söyleşi, ikram ve konserler yer alacak. Avşa Adası'nda yapılacak etkinlik kapsamında coğrafi işaretli üzümün tanıtımı ve turizm sezonunun uzatılması hedefleniyor.

  • Cuma 13.4 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.2 ° / 4.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 12 ° / 4.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Mirza ile A’dan Z’ye…

2

BAŞKAN MİRZA, ÇOCUK ATÖLYELERİNDE MİNİKLERLE BULUŞTU

3

Akın, Balıkesir için gençlerle el ele

4

Sahil bandında riskli ağaçlar kaldırıldı, yeni fidanlar dikildi

5

BANDIRMA’DA KAMYON ÇINAR AĞACINI DEVİRDİ

6

Erdek’te yangın paniği

7

Çömez’in annesi, son yolculuğuna uğurlandı