Tarih: 10.08.2010 00:00

Avşa arıtma su tesisi hizmete girdi

Facebook Twitter Linked-in

Yıllardır içme suyu sorunu yaşayan Avşa adası deniz suyu arıtma tesisiyle su sorununu çözdü.
Avşa Adası`na İzmir`den helikopterle gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, önce Belediye Başkanı Cevdet Çağlar´ı ziyaret etti.
Bakan Yıldırım, belediye binasında yaptığı konuşmada, en son 4 Temmuz 2009´da milletvekilleri ve Balıkesir Valisiyle birlikte adayı ziyaret ettiğini ve Belediye Başkanı Cevdet Çağlar´la adanın sorunlarını konuştuğunu hatırlattı.
O tarihteki toplantıda, özellikle adanın ulaşım ve yol sorunu ile elektrik direklerinin yer altına alınması konularının gündeme geldiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:
" O gün deniz suyundan arıtma yapacak arıtma tesisinin temelini atmıştık. Bugün hizmete giren arıtma tesisi sayesinde günde 4 bin ton deniz suyunun arıtması yapılıyor. Ama ihtiyaca göre 20 bin ton kapasiteye kadar da çıkabiliyor. Avşa`nın gelecek 40 yıllık su ihtiyacını karşılayacak bir proje. Ayrıca bu tesis, Türkiye´de deniz suyundan arıtma yapan ilk tesis olma özelliğine sahiptir" dedi.
Avşa Belediyesi`nin kaynaklarının 3 bin kişilik nüfusa göre olduğunu, ancak belediyenin Haziran-Eylül aylarında 100 bine yakın kişiye hizmet sunduğunu söyleyen Yıldırım, 1994´te İDO Genel Müdürlüğü görevindeyken,  Avşa´nın İstanbul´la ulaşım sorununu halletmiştik. Belediye Başkanımız, ada için çok güzel hizmetler yapıyor. Bakanlık olarak kendisine her konuda yardımcı oluyoruz diye konuştu.
Bir gazetecinin Mavi Marmara gemisinin daha önce Avşa-İstanbul arasında sefer yaptığını hatırlatarak, geminin son durumunu sorması üzerine Yıldırım, "Mavi Marmara satıldı. Sonrasını biliyorsunuz. Mavi Marmara İsrail´in Aşdot Limanı´nda. Her an oradan alınabilir. Mavi Marmara özel bir şirketin gemisidir. Nasıl değerlendirirler bilemem" dedi.
Yıldırım, belediyedeki ziyaretinin ardından akşam saatlerinde açılışını yapacağı arıtma tesisini inceledi.
Bakan Yıldırım´a, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ve AK Parti Balıkesir milletvekilleri Cemal Öztaylan ve Ayşe Akbaş da eşlik etti.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —