Avşa’da Coğrafi İşaretli Adakarası Üzüm Hasadı Coşkusu
Marmara Adalar Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Avşa 2. Bağ Bozumu Festivali, coşku dolu anlara sahne oldu.
Erdek Haber
Yayın: 11 Eylül 2025 - Perşembe 12:44
Güncelleme: 11 Eylül 2025 12:45
Avşa’da Coğrafi İşaretli Adakarası Üzüm Hasadı Coşkusu

Marmara Adalar Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Avşa 2. Bağ Bozumu Festivali, coşku dolu anlara sahne oldu. Coğrafi işaretli Adakarası üzümünün hasadı vesilesiyle gerçekleştirilen festivalin ilk gününde renkli görüntüler ve yoğun katılım dikkat çekti.

Festivalin ikinci gününde ise Adakarası üzümü üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi. Erdek Ticaret Odası’nın da katkılarıyla yöresel ürünler tanıtıldı; misafirlere sardalya ve üzüm suyu ikramı yapıldı. Yerel kültürün ve tarım ürünlerinin ön plana çıktığı bu etkinlik, Avşa’nın hem ekonomik hem de turistik değerine katkı sundu.

Festivalin sonunda gerçekleşen konser, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Şenlikte üreticilere coğrafi işaretli “Avşa Adakarası Üzümü” ve coğrafi işaret alan ilk şarap olma özelliği taşıyan “Avşa Adakarası Şarabı”nın coğrafi işaret belgeleri takdim edildi.

Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer, festivale katılım sağlayan tüm vatandaşlara teşekkür ederek, “Avşa Adamızın itibarını daha da yükseltmek ve nitelikli turizme katkı sağlamak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz,” dedi.

Haber: Tuncay Ertan

 

  • Cuma 13.4 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.2 ° / 4.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 12 ° / 4.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Mirza ile A’dan Z’ye…

2

BAŞKAN MİRZA, ÇOCUK ATÖLYELERİNDE MİNİKLERLE BULUŞTU

3

Akın, Balıkesir için gençlerle el ele

4

Sahil bandında riskli ağaçlar kaldırıldı, yeni fidanlar dikildi

5

BANDIRMA’DA KAMYON ÇINAR AĞACINI DEVİRDİ

6

Erdek’te yangın paniği

7

Çömez’in annesi, son yolculuğuna uğurlandı