Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Avukat Yalçın Akbay, AK Partiye katıldı

Avukat Yalçın Akbay, AK Partiye katıldı

Avukat Yalçın Akbay, AK Partiye üyelik başvurusu sırasında yaptığı konuşmada, 1982 Anayasasının yürürlükte olduğu dönem boyunca, Türkiyede siyasi, hukuki ve kurumsal sorunların hiç eksik olmadığını dile getirip, son 30 yıllık Cumhuriyet tarihinde..

Avukat Yalçın Akbay, AK Partiye üyelik başvurusu sırasında yaptığı konuşmada, 1982 Anayasa`sının yürürlükte olduğu dönem boyunca, Türkiye`de siyasi, hukuki ve kurumsal sorunların hiç eksik olmadığını dile getirip, son 30 yıllık Cumhuriyet tarihinde, ardı arkası kesilmeyen krizlerin yaşandığını aktardı.
İlçede saygın ve sevecen kişilikli yapısıyla tanınan Avukat Yalçın Akbay, AK Partiye üyelik başvurusunda bulundu.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan`ın, ülkede çok güzel işlere imza attığını belirten Avukat Yalçın Akbay, üyelik başvurusunu AK Parti Erdek İlçe Başkanı Ali Ertek`e sundu.
Akbay, üyelik başvurusu sırasında yaptığı konuşmada; "siyaset hayatımın dönüm noktası olan bu önemli günde beni yalnız bırakmayan bütün dost ve arkadaşlarıma, AK Parti ilçe teşkilatına üyelik başvurumu kabul eden İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Akbay, devam eden açıklamasında şöyle konuştu: "Bugün benim için önemli bir gün. İlkelerine inandığım, güvendiğim Recep Tayyip Erdoğan`ın genel başkanlığını yürüttüğü partide aktif siyaset yapmaya karar verdim. Biliyorsunuz, 12 Eylül 2010 günü bir aksilik olmazsa referanduma gideceğiz. Türkiye halkının 1921 Anayasa`sı hariç, bugüne kadar kendi özgür iradesiyle bir Anayasa yapamamış olması dahi, yeni bir Anayasa yapılması için tek başına yeterli bir gerekçe oluşturmaktadır. Bu ayıba son verebilmek, halkın siyasi rüştünü ispatlayabilmesini sağlamak, bu yolla halkın kendinden bir parça olarak görebileceği sivil bir yeni Anayasa yapmak, bugün için acil bir ihtiyaç olarak belirmiştir. 12 Eylül 1980 ürünü Anayasa`nın  değişmesine, sadece AK Partililer değil, ihtilal nedeniyle yıllarca zulüm çekmiş, işkence görmüş toplumun tüm kesimlerinin tercihlerinin de, EVET yönünde olacağını düşünüyorum. Bu zorlu yolda Cenab-ı Hak milletimizin yar ve yardımcısı olsun".

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli