Bugün, 13 Mart 2025 Perşembe

Aydemir'den Üniversite ve Köylere Kesintisiz Su Müjdesi!

Aydemir

Balıkesir’de uzun süredir yaşanan su krizi nihayet çözüm yoluna girdi!

Şubat ayı başında Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü’nde KYK yurdunda kalan öğrenciler, su sıkıntısına tepki göstermek için gece yarısı protesto düzenlemiş, yaşanan mağduriyet ulusal basında geniş yankı uyandırmıştı. Ancak su sorunu sadece üniversite ile sınırlı kalmadı. Küçük Bostancı, Büyük Bostancı, Atköy, DSİ, İşbir, SEKA, Paşaköy ve Hava Lojmanları gibi birçok bölgeyi de etkiledi.
Mevcut 20 km’lik su hattı, artan nüfus ve altyapı eksiklikleri nedeniyle yükü kaldıramaz hale gelmiş, eski borular sık sık arızalara yol açmıştı. Ancak CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ, çözüm üretmek yerine su kesintisinin sorumluluğunu üniversitenin depolarına ve pompalarına yüklemeye çalışmıştı.
 Bu süreçte KYK yurdunda 5500 öğrenci susuzlukla mücadele ederken, tamamlanmak üzere olan yeni yurt binasıyla birlikte öğrenci sayısının 8000’e ulaşacağı göz ardı edildi. Su kesintileri, üniversite öğrencilerinin yanı sıra çevredeki mahalle ve köyleri de ciddi şekilde etkiledi.
AK Parti Devreye Girdi, 200 Milyonluk Kredi Onaylandı!
Tam da bu noktada protestoların yükseldiği gece AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, devreye girerek öğrencilerin sesi oldu! Yaşanan mağduriyeti bizzat yerinde inceleyen Başkan Aydemir, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ile görüşmeler gerçekleştirerek sorunun çözümü için harekete geçti. Aydemir’in su sorununun kalıcı çözümü için İller Bankası ile gerçekleştirdiği görüşme neticesinde 200 milyon TL’lik kredi onayı alındı.
Bu dev yatırım sayesinde, KYK yurdunda kalan öğrenciler başta olmak üzere su sıkıntısı yaşayan tüm mahalle ve köyler için yeni içme suyu hattı projesi hayata geçirilecek. Artık Balıkesir’de kesintisiz su sağlanması için önemli bir adım atılmış oldu.
“Öğrenciler Emanetimizdir”
AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, sürecin başından itibaren konunun takipçisi olduklarını vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu: “KYK Yurdu’nda kalan öğrencilerimiz şehrimize birer emanettir. Biz onlara gözümüz gibi bakacak, eğitim öğretim süreleri boyunca dertlerine derman olmak için elimizden geleni yapacağız. En temel ihtiyaçları olan suya erişimde sıkıntı çekmeleri kabul edebileceğimiz bir şey değil. Üstelik su sıkıntısı sadece KYK Yurdu ile sınırlı kalmayıp, çevre köyleri de etkilemiştir. Kabahati ona buna atmak yerine acilen sorunun çözümüne odaklanan yine AK Parti oldu.  Bahanelere sığınmadan çalıştık ve çözüm ürettik. Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu’nun yaşanan su krizinin çözümüne katkıları ve Genel Başkan Yardımcımız Sn. Belgin Uygur ile Milletvekillerimiz İsmail Ok, Mustafa Canbey ve Ali Taylan Öztaylan’ın da destekleriyle İller Bankası ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 200 milyon TL’lik kredi sağlandı. Bu dev yatırım, üniversite öğrencileri başta olmak üzere su sıkıntısı yaşayan tüm mahalle ve köyler için can suyu olacak. Balıkesir’e hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
“Biz İşin Siyasetinde Değiliz, Balıkesir İçin Çalışıyoruz”
Aydemir su sorununun siyasete çevrilmesine tepki göstererek, “ Biz işin siyasetinde değiliz. Balıkesir için çalışıyoruz. AK Parti olarak, Balıkesir’de gençlerimizin, öğrencilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın haklarını savunmaya, altyapı yatırımlarıyla şehrimizin geleceğini güçlendirmeye devam edeceğiz! Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ’nin yeni içme suyu hattı projesini hayata geçirmesi için bir engel kalmadı” ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin öncülüğünde alınan önemli karar sayesinde KYK hattında su krizi sona eriyor. Öğrenciler ve vatandaşlar için büyük bir rahatlama sağlayacak bu yatırımın kısa sürede hayata geçirilmesi bekleniyor.



  • Perşembe 21.9 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Cuma 24.8 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.5 ° / 10.9 ° false