Aytekin, OSB´lerde sıkça yaşanan kazalara dikkat çekti
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Gönen Organize Sanayi Bölgesi´nde (OSB) yaşanan patlama sonrası açıklama yaptı.
Bölge Haberleri
Yayın: 12 Şubat 2021 - Cuma 00:28
Güncelleme: 12 Şubat 2021 00:28
Aytekin, OSB´lerde sıkça yaşanan kazalara dikkat çekti

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Gönen Organize Sanayi Bölgesi´nde (OSB) yaşanan patlama sonrası açıklama yaptı.
OSB´lerde yaşanan kazaları kanayan yara olan niteleyen Milletvekili Aytekin, konuya dair verdiği kanun teklifinin acilen yasalaşmasını istedi.
Aytekin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ?OSB´lerde yaşanan kazalara bugün bir yenisi daha eklendi. Gönen OSB´de yaşanan patlama sonrası 6 vatandaşımız yaralandı. Balıkesir OSB´lerde yaşanan kazalarda çok acı çekti. Konuya dair verdiğimiz kanun teklifi ile bu acıların dinmesini istedik. Ocak ayında TBMM Başkanlığı´na sunmuş olduğumuz kanun teklifi ile OSB´lerde itfaiye merkezlerinin kurulmasını talep ettik. 80 ilde 325 adet olan Organize Sanayi Bölgeleri iki milyon vatandaşımızın da gelir kapısı. Ancak OSB´lerde pek çok sorun da yaşanıyor. Yalnız Balıkesir´de son 10 yılda yaşanan OSB yangınlarında esnaf ve üretici ağır bedeller ödedi. Gönen´de bu sabah yaşanan patlama bir kez daha çok acil şekilde önlem almanın zorunluluğunu bizlere göstermektedir. Bir vatandaşımızın daha canının yanmasına, bir esnafın daha mağdur olmasına izin vermemek için ?OSB´lerde itfaiye merkezi zorunluluğunun´ gündeme alınması gerekmektedir. Kaza anında kısa sürede yapılacak olan müdahale kuşkusuz ki can ve mal kaybının önüne geçecektir. Bir kez daha yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.?
Haber Merkezi

  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
  • Salı 16.2 ° / 5.6 ° false
  • Çarşamba 17.8 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Sırra kadem basan Elif'i arama çalışmaları 7'nci gününde; dijital verilerden de sonuç alınamadı

2

Kapıdağ’daki arama kurtarma çalışmalarına Kızılay’dan kesintisiz destek

3

Eğitim-İş Erdek Temsilciliği açıklama yapacak

4

Erdek’te lodos; dalgalar, denizle karayı birleştirdi

5

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

6

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek