Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Aytekin, maden şirketine arazi tahsisine tepki gösterdi

Aytekin, maden şirketine arazi tahsisine tepki gösterdi

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Resmi Gazete’de yayımlanan kararı gündeme taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Resmi Gazete’de yayımlanan kararı gündeme taşıdı. 
Karara göre Balıkesir’in Karesi İlçesi’ne bağlı Kabakdere kırsal mahallesi ile Beyköy arasında yer alan bölge, orman vasfından çıkarıldı. 
İlgili bölgenin özel bir maden şirketinin taş ocağının hemen altında yer aldığını söyleyen CHP Milletvekili Aytekin “Cumhurbaşkanı eliyle, maden şirketi için orman arazisinin vasfı değiştiriliyor. Ormanlar bir kararname ile madencilere bırakılıyor. İşte bu karar yağma düzeninin son örneğidir. Balıkesir’in dağlarını delik deşik eden madencilere yer vermek, Balıkesir’e ihanettir. Cebinizin dolması için daha ne kadar arazi lazım?” dedi. 
Aytekin, konuya ilişkin açıklamasını şunları kaydetti: “Balıkesir’de Karesi ilçemize bağlı kırsal bir mahalle olan Kabakdere ile Beyköy arasında belirlenen alanın orman vasfını Cumhurbaşkanı kararıyla yitirmiş olması her yönüyle ele alınması gereken bir durum. Koca ülkenin Cumhurbaşkanı işi gücü bırakıyor bir orman arazisinin vasfını değiştiriyor. Tek adam sisteminin geldiği bu nokta ayrıca irdelenmesi gereken bir konu. Ancak ilgili alana baktığımızda ise şok edici bir durum ortaya çıkıyor. Kararda yer alan koordinatların sistemde sağlaması yapıldığında, bir maden şirketinin hemen yanında yer alan bölge karşımıza çıkıyor. El insaf diyoruz. Balıkesir’in dağlarını maden şirketlerine verip delik deşen eden, gelecek neslin temiz oksijen kaynaklarını bertaraf eden bu zihniyet, artık üçün beşin hesabını da yapar hale gelmiş. Önce maden şirketine bir arama ruhsatı, mevzuatı dolanarak veriliyor. Ardından maden şirketi alan çalışmasını yapıyor. İşi büyüyor. Sonra ormanlık arazilerin tek tek vasıfları değiştiriliyor ve bu alanlar artık arsalara ya da tarlalara dönüştürülüyor. En son olarak da firmalar, bu alanlardaki komşu parsel hakkını kullanarak satış ihalelerine giriyor ve paylarını büyütüyor. Kabakdere Kırsal mahallesinin yolunu yapmıyorlar, mezarlığını yapmıyorlar ama iş ranta gelince ta Cumhurbaşkanı’na kadar konuyu çıkarıp arazi vasfını değiştiriyorlar.” 
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli