Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Aytekin Savaştepe’den seslendi: Çiftçi üretmezse herkes aç kalır

Aytekin Savaştepe’den seslendi: Çiftçi üretmezse herkes aç kalır

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, seçim çalışması kapsamında Savaştepe’deydi. Beraberindeki partililer ve Deva Partisi Savaştepe İlçe yönetimiyle birlikte esnaf ziyareti yapan Aytekin, pazaryerinde halkın nabzını tuttu.

27 Nisan’da CHP lideri ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştireceği mitingin çağrısını yapan Aytekin, pazaryerinde fiyatların üreticiyi de tüketiciyi de mağdur ettiğini belirterek “Vatandaşı taneyle sebze aldıran, soğan aldıran bu sistemde mutlu olan kimse yok. Vatandaş, bizi kurtarın diye feryat ediyor.” dedi. 
Savaştepe programına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aytekin, şu bilgileri aktardı: “Savaştepe nüfusu yaşını almış büyüklerimizin çoğunlukta olduğu ilçemiz. Buna rağmen hastane ihtiyacı acil bir şekilde bekliyor. Bitirilemeyen yolun çilesi yetmiyormuş gibi, bir de hastane problemi mevcut. Vatandaş yolda bizi çevirip hastaneden dert yanıyor. Meslek Yüksekokulu’nun birinci katını boşaltıp, hastane yapmışlar. Üst kat üniversitenin yüksekokulu alt kat hastane. Ne okuldan he hastaneden verim alınacak gibi değil. Vatandaş Balıkesir’e gitmeye kalksa, yolu ayrı bir dert.” 
Programının akşam bölümünde Yeşilhisar, Söğütcük ve Karacalar kırsal mahalleleri ziyaret eden Aytekin “Çiftçinin, hayvancının derdi büyük. Hasat zamanı yapılan ithalatlar mahsulün elde kalmasına sebep oluyor. Bu konuda en önemli vaadimizdir: Hasat zamanı ve sonrası ithalat yasaklanacak. Önce kendi çiftçimiz köylümüz kazanacak. Doğal olarak ikinci konu mazot ve gübre fiyatları derdin büyük kısmını oluşturuyor. 14 Mayıs’tan sonra iktidar olacağız ve üreticiye kırmızı mazotu ÖTV’siz vereceğiz. Gübre desteğini arttıracağız. Ve en önemlisi, çiftçilerimizin borçlarının faizlerini sileceğiz. Anaparayı da hemen tahsil etmeyeceğiz. Çiftçi bir nefes alsın istiyoruz. Çiftçinin yine üretimde kullandığı malzemelerin haczedilmesini yasaklayacağız. Üretici ne yapsın? Borcu var, borcu eritmek istiyor, gün aşırı girdi fiyatı değişiyor, gidiyor borcu kapatmak için kredi çekiyor, bu sefer krediyi ödemek için mahsulü satmaya hazırlanırken hasat zamanı ithalat geliyor. Üreticinin ürünü elinde kalıyor. Sonucunda borcu ödeyemeyen köylüye haciz geliyor. Bu Allah’tan reva mıdır? Birçok ilde olduğu gibi, Balıkesir’imizin de hemen her ilçesinde benzeri bir can sıkıcı durum var. Köylüler atadan dededen miras kalan arazilerini yıllarca ekmiş biçmiş. Hatta hepsine tapu da verilmiş. Ama bir kadastro uygulaması ile elinde arazi tapusu olan yerler meraya çevrilmiş. Ve yerler hazineye geçmiş. Bu konuda açılan mahkemeler yıllarca sürüyor. Bunun Mecliste çözülmesi şart. İktidarın yarattığı yıkımın herkes açıkça farkında. 14 Mayıs’ta inanıyoruz ki Savaştepeliler, Balıkesirliler iktidara hak ettiği dersi verecek. Ve 14 Mayıs sonrası Savaştepe hakkını alacak.” diyerek sözlerine ekledi.   Haber Merkezi
 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli